BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2015 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

2015 TEOG sınavında İngilizce sorusunun bilirkişiye takılması nedeniyle TEOG sonuçları henüz açıklanmadı. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol

1.3 milyon öğrencinin ve ailesinin beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme puanlarının açıklanmasının ertelenmesine neden olan İngilizce sorusunun “Mary” değil, öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarının puanla değerlendirilmesini anlatan A kitapçığındaki 20. soru olduğu ortaya çıktı. MEB yetkilileri “Mary” ve bir Türkçe sorusuna açılan davanın bakanlık lehine sonuçlandığını belirtti.

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANIYOR MEB SAAT VERDİ

Yetkililer İngilizce sınavında yargıya taşınan ikinci soru olduğunu ve bu soruyla ilgili yargının yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anlattı. Ancak 3 kişilik bilirkişi heyetinden birinin çocuğunun TEOG’a girdiği ortaya çıkınca bakanlık bilirkişiye itiraz etti ve yeni bilirkişi oluşturuldu. Şu anda yargının yeni oluşan bilirkişiye göre karar vermesi bekleniyor.

HATALI DEMİŞLERDİ

Sınavdan sonra öğretmenler, Mary sorusunun yanı sıra 20. soruda da “considerate” kelimesinin karşılığı olarak verilen “thoughtful- düşünceli” kelimesinin “Soruları verilen metne göre cevaplayınız” soru kökünden yola çıkıldığında tek cevap olmadığını söylemişti. 

TEOG NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB yetkilileri TEOG yerleştirme puanlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Yargının kararını bekliyoruz. Bugün (dün) gelir diye bekledik gelmedi, cuma günü karar elimize gelirse akşamına açıklarız. En kötü olasılık pazartesi açıklanır. Zaten biz iptal olma ya da olmama durumuna göre puanları hesapladık. Karar hangi yönde çıkarsı o puanı açıklayacağız. Basının bu durumu ‘şok’ diye neden verdiğini anlamamız mümkün değil.”