BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.440,60
HABER /  DÜNYA

2014 YEREL SEÇİMİ ANAHTAR KONUMUNDA

AK Parti Yerel Yönetim Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçiml...

Abone ol

AK Parti Yerel Yönetim Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin tarihin en önemli seçimlerinden birisi olduğunu söyledi.
Belediye konferans salonunda gerçekleşen yerel yönetim danışma meclisi toplantısının Divan Başkanlığı Van Milletvekili Fatih Çiftçi yaptı. Toplantıya belediye başkanları, il, ilçe, kadın, gençlik kolları, meclis üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, AK Parti iktidarının ülkeyi baştan sona inşa ettiğini belirterek kendi iktidarlarında belediyelerin sadece yol, su hizmeti yapmadığını, gönül inşasını hedef aldıklarını söyledi.
AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Adıyaman’ın huzur kenti olduğunu ve bugün barış sürecinin Adıyaman modeli olduğunu belirterek, tek bayrak, tek millet ve tek vatan anlayışıyla bu sürecin olumlu sonuçlandırılacağını kaydetti.
AK Parti Milletvekili Salih Fırat ise, sorunların yerelden başladığını ve yerelden çözülmesinin önemli olduğunu ifade ederek, yerele verilen önemin kanunlarla desteklendiğini ifade etti.
AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, konuşmasında yeni anayasa ile ilgili olarak, “Anayasa konusunda muhalefet samimi davranmıyor. Topu taca atıyorlar, ipe un seriyorlar. Bu masadan kalkmam, bu anayasayı da yaptırmam mantığının içerisindeler. Halkımız bizleri izliyor; kimin samimi olup olmadığını da çok açık bir şekilde görüyor” dedi.
Terör sorunuyla ilgili ise Aydın, “CHP’nin o tek parti zihniyeti bu sorunu doğurdu. Sorunun müsebbiplerinden bir tanesi sorunun çözümünden rahatsız. Bir diğeri olan MHP’nin ise sermayesi tükeniyor. Çözüm yaklaştıkça onların sermayesi tükeniyor. Çözüm geldikçe onlar tükeniyor, bitiyor. Siyasi bir acziyetin içerisindeler. Bu bir fukaralıktır. Benim varlığım bu soruna bağlı gibi bir algı, bir görüntü var” ifadelerini kullandı.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin tarihi öneme sahip bir seçim olduğunu kaydetti. Türel, “2014 Yılı Mart sonunda yapılacak olan seçim Türkiye’nin önündeki yeni bir dönüşümün kapı aralığı olacaktır. Bir yerel seçim bir dönüşüm seçimi olur mu diye düşünebilirsiniz. İki ay sonra halkın ilk defa seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesine geliyor ise, bir yıl sonrasında da genel seçim yapılıyorsa bu seçim daha fazla önemli hale geliyor. Bu seçim ondan sonra çok daha büyük önem taşıyan seçimlerin anahtarı haline dönüşüyor. O yüzden 2014 yerel seçimlerinde gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. O yüzden 2014 yerel seçimlerinde partimizi kısır çekişmelere, adaylık spekülasyonlarına hiçbir şekilde kurban etmeden bu seçimlerden zaferle çıkmak zorundayız” dedi.
(İHA)