BIST 10.471
DOLAR 32,70
EURO 35,04
ALTIN 2.447,79
HABER /  DÜNYA

KILIÇDAROĞLU, DİSK’İ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. 1 Mayıs’ta ambulansların içine bile biber gazı sıkıldığını belirte...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. 1 Mayıs’ta ambulansların içine bile biber gazı sıkıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yaralıları almak için buraya ambulansların gelmesi gerekiyordu. Ambulansları bile önü kesildi. Böyle demokrasi anlayışı olur mu?" dedi.
Kılıçdaroğlu, Şişli’de bulunan DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve konfederasyon yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Demokrasi ve çok partili yaşamı bu ülkeye getiren bir partinin gelen başkanı olarak 1 Mayıs’ta yaşananları içimize sindirmemiz mümkün değil. Demokrasi konusunda bu toplum ağır bedeller ödedi ve ödenmeye devam ediyor. 1 Mayıs emeğin ve dayanışmanın günü. Bayram olarak kabul edilmiş, parlamentodan yasası çıkmış. İnsanlar bayramlarını kutlamak istiyorlar. Ama siz sıkıyönetim uyguluyorsunuz, köprülerin kanatlarını açıyorsunuz, vapurları, metrobüsleri çalıştırmıyorsunuz, otobüslere el koyuyorsunuz. İnsanlar bir araya gelip bayramlarını kutlamasınlar diye. Bu demokrasi anlayışını şiddetle reddediyoruz. Bizim arkadaşlarımız da orantısız güç kullanılarak dağıtıldı. Ambulansın içine biber gazı sıkıldı. Yaralıları almak için buraya ambulansların gelmesi gerekiyordu. Ambulansları bile önü kesildi. Böyle demokrasi anlayışı olur mu? Bir kişinin isteği üzerine Taksim açılacak. 1 kişinin isteği üzerine yine kapanacak. Eğer bir kişi her şeye karar veriyorsa, o bir kişi Türkiye demokrasiyi getirmez, Türkiye’ye bela getirir, terör getirir, uğursuzluk getirir. Geçen sene 1 Mayıs’ı düşünün. Barış içinde davul zurna ile kutladılar. Şiddetten beslenmeyi siyasal gelenek olarak içine sindiren siyasal anlayışı kabul etmiyoruz. Yaklaşık 2 milyon işçi şuanda taşeron işçi olarak çalışıyor. Hiçbir güvenceleri yok. Yaşam boyu asgari ücrete mahkum edilen kitle bu 2 milyon kişi. Şimdi bunlar ülkeye sözde barış getirecek. Bu anlayışla bu kafada olan insanlar ülkeye barışı getiremezler. Barışın yolu demokrasiden ve özgürlükten geçer,insanı sevmekten geçer.” dedi.

“ÖRGÜTLÜ TOPLUM DEMOKRATİK TOPLUMDUR”
Örgütlü bir toplumun ancak demokratik bir toplum olabileceğinden bahseden Kılıçdaroğlu, “”Düşünceyi açıklama özgürlüğünden geçer. İnsanı sevmekten geçer. İnsanın düşüncelerine saygı duymaktan geçer. Toplumun örgütlenmesinden geçer. Örgütlü toplum demokratik toplumdur. Örgütlü toplum demokrasinin derinleşmesine katkı sağlar. Örgütlü toplumda insanlar sorunlarını daha rahat anlatabilirler. Siz baskı ve şiddet uygulayarak insanların düşüncelerini açıklamasına engel oluyorsunuz. Ben Sayın Disk başkanının orantısız güç kullanarak kendi mekanlarında devlet terörüne muhatap olmalarını içime sindiremedim. Bu nedenle kendisini ziyaret ettim” dedi.
(İHA)