BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  GÜNCEL

2012 Londra: Murray Federer'i devirdi

Andy Murray İngiltere'nin GB olarak anılan takımına bir altın madalya daha kazandırdı.

Abone ol

Bundan sadece bir ay önce 8 Haziran günü Wimbledon'da yenilip kupayı kaptırdığı İsviçreli rakibi Roger Federer'i yenen Andy Murray, olimpiyat altın madalyasını kazandı.

2012 Londra Olimpiyatları'nın tek erkekler mücadelesinin final maçı, dünya sıralamasının birincisi Federer'in 3-0 yenilgisiyle sonuçlandı.

Setler, 6-1, 6-2 ve 6-4 Murray'in üstünlüğüyle sonuçlandı.

Spor yorumcuları, Wimbledon'ın merkez kortunda oynanan maçı izleyen taraftarların Murray'e büyük destek verdiğini belirtiyor.

Maç sonrasında BBC'nin sorusunu yanıtlayan Murray, Wimbledon'daki yenilginin de etikisiyle olimpiyat boyunca kendisini yorgun hissetiğini ancak bugünkü maç boyunca zinde kaldığını söyledi.

Murray, olimpiyatlar hakkında düşündüklerini dün akşam izlediği 10 bin metre finaliyle bağlantılı bir tespit yaparak aktardı.

Mo'ya övgü

10.000 metre erkekler finalinin son 400 metresinde, yarışın birincisi Mo Farah, 53 saniyelik bir süre yakalamıştı.

Murray, tenisçi olarak kendisinin de zaman zaman 400 metre koştuğunu ve dinlenmiş haldeyken bu mesafeyi 57 saniyede koştuğunu anlattıktan sonra "Nasıl olur da Mo Farah, 9600 metre koştuktan sonra, son 400 metreyi 53 saniyede koşabilir!" diyerek hayretini ifade etti.

Murray Londra'nın güneyindeki Wimbledon'da yapılan final maçında rüzgara rağmen iyi bir oyun çıkardığını ve elde ettiği sonucun kariyerinin en yük başarısı olduğnu anlattı.

İskoç raket, Wimbledon finalinde aldığı yenilginin kendisine çok ağır geldiğini ama aldığı bu olimiyat madalyasıın iyi bir çıkışı ifade ettiğini böyledi.