BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

200 askerin sevkiyatını kim sızdırdı?

Güvenlik gerekçesiyle kimseyle paylaşılmayan asker sevkiyatının PKK tarafından bilinmesi, akıllara "sevkiyat sızdırıldı mı?" sorusunu getirdi.

Abone ol

Bingöl’de 1993’te silahsız 33 askeri şehit eden teröristler, 19 yıl sonra yine aynı kalleş eyleme imza attı. 200 askerlik gizli sevkiyatın örgüte kim tarafından sızdırıldığı araştırılıyor.

Elazığ’da bulunan Kabul ve Toplama Merkezi’nden (KTM), askerlerin hangi gün yola çıkacağı, merkezi arayan askerlere dahi güvenlik amacıyla söylenmiyor. Bu durumda ise askeri konvoyun ne zaman yola çıkacağının PKK tarafından bilinmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri iki ihtimal üzerinde duruyor.


Cevap bekleyen sorular

9 silahsız askerin şehit olduğu saldırının ardından sevk güvenli değil miydi tartışması başladı. Peki uzmanlar ne diyor? TIKLAYIN

İKİ İHTİMAL

İhtimallerden birincisi, Elazığ’daki KTM’nin PKK tarafından gözlenmesi yönünde. Terör örgütünün merkezi gözlemlediği ve ayrılan konvoya bu şekilde tuzak kurmuş olabileceği belirtiliyor. İkinci ihtimal ise PKK terör örgütünün askeri konvoyun yola çıkışıyla ilgili istihbarat almış olabileceği yönünde.

TERÖRİSTLER KULLANDIKLARI ARACIN PLAKASINI KOPYALAMIŞ

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kaçarken kullandıkları aracın plakasını kopyaladıkları belirlendi. Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemede saldırıda 06 plakalı bir otomobilin kullanıldığını tespit etti. Teröristlerin kaçtığı araçla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi istendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü de söz konusu plakanın aslına sahip olan otomobil ile aracın sahibine kısa sürede ulaştı.Yapılan incelemelerde hem aracın hem de araç sahibinin olayla ilgisinin olmadığı belirlendi.

ÖRGÜT SEMPATİZANLARI TAKİPTE

Saldırıya uğrayan askerlerin izinden dönüş tarihleri ve toplanma yerleriyle ilgili bilgi verdiği düşünülen örgüt sempatizanı bazı isimlerin tespit edildiği ve bu kişilerin yakın takibe alındığı da öğrenildi. İstihbarat birimleri, saldırıyı 7-8 kişilik bir terörist grubun gerçekleştirdiği üzerinde duruyor.

1.20120919075623.jpg

2.20120919075718.jpg