BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 milyon aile için kader   günü!

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olarak uygulanan YGS bugün yapıldı

Abone ol

Üniversitede okumak isteyen 1 milyon 837 bin adayın katıldığı ve üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı.

Çanakkale'de, sınav belgeleri eksik çıkan bazı adaylar, polisin yardımıyla Nüfus Müdürlüğü'nde belgelerini tamamlayıp sınava yetiştirildi.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANI OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI...

ÇOCUKLARINI SINAVA DUALARLA UĞURLADILAR... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'daki sınav, 160 sınav merkezindeki 98 bin 693 sınav salonunda, 251 bin 789 görevlinin katılımıyla gerçekleşiyor. Sınav için 13 bin 353 emniyet görevlisi de hizmet veriyor.

ÖĞRENCİLER DİDİK DİDİK ARANDI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle üniversite kampüslerinde ve ana caddelerde sınava girmek isteyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar saat 09.00'dan itibaren sınav yerlerine alınmaya başlandı.

TAM 31 YILDIR SINAVA GİRİYOR

YGS HAYATINA MAL OLDU...

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından arandı.

Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı.

Daha sonra üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı.

Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtıldı. Salon görevlileri, adayın yazıp kodladığı bilgileri kontrol etti ve sınav başladı.

SINAVA POLİS YETİŞTİRDİ

Çanakkale'de, YGS'ye girmek için sınav merkezlerine giden yaklaşık 30 kişi, kimliklerindeki eksiklikler nedeniyle polisten yardım istedi.

Adaylar, yakınlarıyla erken saatlerde sınavların yapılacağı okullara geldi. Sınav merkezine girişte polisin üst araması yaptığı adaylardan bazılarının yanlarında bulunan ancak sınava sokulması yasak kalem, çakmak, mendil gibi malzemeler toplandı.

Yaklaşık 30 aday, kimliklerindeki eksiklikler nedeniyle sınava giremeyince polisten yardım istedi. Sınav merkezlerinin yakınında bulunan ekip otomobilleriyle Çanakkale Nüfus Müdürlüğü'ne getirilen adaylar, buradan aldıkları belgelerle polis yardımıyla okula dönebildi. Öte yandan, çocukları sınavda ter döken veliler okul bahçelerinde bekledi.

İLK 120 DAKİKA ÇIKIŞ YOK

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek. Sınav sırasında adayların, kısa süre için bile olsa tuvalete gitmeleri dahil, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

Sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri yasak olan adaylar, sınav düzenini bozacak davranışlarda da bulunamayacak. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecek.

Sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltiliyor. Tek oturumda tamamlanacak sınav, 160 dakika sürecek.

Bu arada, ailelerin de sınav salonları yakınlarındaki bekleyişleri sürüyor. Birçok kişinin beklerken dua okuduğu gözlendi..