BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 Haziran İngiltere basın özeti

SAS komandosu olmak için girdikleri yürüyüş sınavında sıcaktan dolayı hayatını kaybeden üç askerin soruşturması, Erdoğan'ın altın klozet çıkışı ve sigara tiryakisi ebeveynlerinden alınan 2 yaşındaki çocuk İngiltere basınında öne çıkıyor.

Abone ol

SAS komandosu olmak için girdikleri yürüyüş sınavında sıcaktan dolayı hayatını kaybeden üç askerin soruşturması, Erdoğan'ın altın klozet çıkışı ve sigara tiryakisi ebeveynlerinden alınan 2 yaşındaki çocuk İngiltere basınında öne çıkıyor.

FT: Erdoğan'dan altın klozet iddiasına öfkeli yanıt

Financial Times bugün, Türkiye'deki genel seçime günler kala, Cumhurbaşkanlığı sarayındaki altın kaplı klozet tartışmasına dikkat çekmiş.

Erdoğan'ın sarayda böyle bir klozet olduğu iddiasını şiddetle reddettiğini yazan gazete, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tuvaleti bulmaya davet edişini ve CHP'nin de bunu reddedişini hatırlatıyor.

Ekonomik büyümedeki yavaşlamaya da dikkat çeken gazete, Teneo isimli bir danışmanlık şirketinden Wolfango Piccolo'nun tuvalet tartışmasıyla ilgili görüşünü aktarıyor: "Tatsız, kişisel bir kampanya."

Guardian: ABD'nin korku hikayesi

ABD'de polis eliyle gerçekleşen sivil siyahların ölümlerini manşetine taşıyan gazetenin başlığı "Öldürmek için ateş etmek: ABD'nin korku hikayesi."

Gazete kendisinin yürüttüğü özel araştırmaya dayanarak, siyahların polisle karşı karşıya kalıp öldürüldüklerinde silahsız olma olasılıklarının beyazlara göre iki kattan daha fazla olduğunu yazıyor.

Gazetenin kamuya açık kayıtlar, yerel gazete haberleri ve kendi araştırmalarına dayanan verilerinde 2015 yılında polis tarafından öldürülenlerden siyah olanların yüzde 32'si, İspanyol ve Latin kökenlilerin yüzde 25'inin silahsız olduğu, bu oranın beyazlarda ise yüzde 15 olduğu belirtiliyor.

Independent: Robert Fisk Suriye'de cephede

Gazetenin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Suriye ordusuna ait 3. Zırhlı Bölüğü'nün ülke içinde radikal gruplarla olan savaşını izlemiş.

Fisk, Suriye ordusunun karşısındaki düşmanın askerleri korkutmak için yeni yöntemler geliştirdiğini yazıyor.

Gazeteye konuşan komutanlardan biri, General Ghassan askerlerinden birinin telefonuna İdlip'te bulunan kardeşinin kafasının kesilme görüntülerinin gönderildiğini anlatıyor. Ghassan bu askerin isyancıların bulunduğu cepheye vardığında sürekli telefonundaki görüntülere bakarak savaştığını, ve bir isyancı bulup onu öldürmeyi istediğini anlatıyor.

Telegraph: Ebeveynleri sigara tiryakisi olan çocuk aileden alındı

İngiltere'de ailesiyle yaşayan 2 yaşındaki bir çocuk, evi ziyaret eden sağlık görevlisinin kendisini bir sigara dumanı bulutu içinde solunum problemleri yaşarken bulmasından sonra, mahkeme kararıyla ailesinden alındı.

Erkek çocuğuna bir önceki ay solunum sorunları nedeniyle sprey verildiği, ancak ailenin davranışlarını çocuğun sağlık ihtiyaçlarına göre değiştirmediği belirlendi.

Babanın ruh sağlığında da sorunlar olduğu ve kan testlerinde kokain kullandığı tespit edildi.

Çocuk başka bir aileye evlatlık verilecek.

Times: Sıcaktan ölen SAS komando adayları soruşturması

Birleşik Krallık'ta SAS komandosu olabilmek için yapılan bir doğa yürüyüşü testinde sıcağa ve susuzluğa bağlı olarak hayatını kaybeden üç askerin soruşturması sürüyor.

Zorlu yürüyüş sırasında sekiz başka asker sıcağa bağlı sorunlar nedeniyle yürüyüşten alınmış, onuysa yürüyüşten sonra tıbbi yardıma ihtiyaç duymuştu.

Soruşturmada yürüyüş testinin 27 derecelik sıcak havaya rağmen neden iptal edilmediğine cevap olarak, bir görevlinin " çok fazla kağıt işi çıkacağını" söylediği öğrenildi.

2013 yılı Temmuz ayında gerçekleşen olayda hayatını kaybeden, 24 ve 31 yaşındaki askerler, 25 kilometrelik parkurda, yiyecekleri haricinde 22 kilogramlık çantalar taşıyordu.