BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,87
ALTIN 2.396,79
HABER /  GÜNCEL

2. el arayanlara müjde!

Bilgisayar sektöründeki baş döndüren gelişmelere paralel olarak, yeni ürünlerin çıkması eskilerinin elde kalmasını veya çöpe atılmasını beraberinde getiriyor.

Abone ol

Bu durumdan faydalanmak isteyen kişi yada firmaların olması dolayısıyla İkinci el bilgisayar parçalarının değişken fiyatlarla elden ele dolaşması kaçınılmaz oluyor.Borsapazar sektörde toparlayıcı bir etki yaparak.2.el ürünler için alış ve satış fiyatları açıklıyor. 2.el bilgisayar ürünler için borsa mantığında günlük değişikliklere uğrayan referans fiyatlar açıklayan firma ikinciel ürünler için balans ayarı yapıyor.

Nasıl bir işleyiş var?

Sistem "Borsa" mantığı ile işliyor. Her bir parçanın "Alış" ve "Satış" endeksi bulunuyor. Kullanıcıların satmak istedikleri ürünler "Alış" kısmına teslim ediliyor Ürünler farklı test ortamlarından sonra o günkü Alış Fiyatına göre parası peşin ödeniyor yada yerine yeni bir ürün veriliyor.Kullanıcıların almak istedikleri ürünler ise günlük satış fiyatına göre ücreti ödenerek ve denenerek satılıyor. Böylece fiyatlar arz-talep dengesine göre belirleniyor.

Fiyatlar neye göre belirleniyor...?

2.el ürünlerin fiyat endekslerinin belirlenmesinde öncelikli olarak o ürünün piyasada yeni olarak satılan eşdeğerindeki ürünler baz alınıyor. Eğer ürünün yenisi artık satılmıyorsa bu durumda da o ürünün piyasada oluşan fiyatı baz alınıyor.Piyasa ki arz-talep dengesine bağlı olarak bazen eski ürünlerin fiyatı yenilere göre daha fazla edebiliyor.

Taksit imkanları var mı?

Borsapazar Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek 2.el ürünlerin satışında da Kredi Kartına 2-12 ay arası bir taksit imkanı sunuyor.

Online Hizmetler var mı?

www. borsapazar.com adresindeki web sitemiz canlı bir yapıya sahip. Ürünler elimize geldiğinde test işleminden sonra üzerine barkod basılıyor. Bu işlemden geçen ürünler merkezimizdeki programa girildiği anda internet sitemizde o ürünle ilgili ayrıntı bilgiler fiyat bilgileri ve stok bilgileri anında gösteriliyor. Müşteriler va bayilerimiz bu ürünleri web sitemiz aracılığı ile sipariş verebiliyorlar. Borsapazar sitesi dünyadaki siteleri sıralayan Alexa sıralamasına göre Türkiye deki donanım firmaları arasında ilk 5 arasında bulunuyor.

Kampanyalar neler?

Evet Borsapazar da birçok Kampanya vardır Bilgisayarlarını değiştirmek isteyenler için "Bilgisayar Upgrade Kampanyası"(Elinizdeki bilgisayarı %10 daha yüksek bir fiyattan alıyoruz.) Takas Kampanyası(Birebir ürün değişimlerinde ürününüze günlük alış kuruna göre %5 daha fazla ödüyoruz)Öğrenci Kampanyası(Öğrenci Kimliği ile geldiğinizde 2.el ürünleri % 5 daha ucuza veriyoruz.)

Kimler bu sistemden yararlanabiliyor?

Başta ikinci el bilgisayar ve parça alım-satımı yapan bilgisayar firmaları ve kişiler olmak üzere bilgisayar ile ilgilenen herkes Borsapazar'da ki işlemlerinden faydalanabiliyor.

Hangi ürünler Borsapazar'da alınıp satılabiliyor?

Borsapazar da Bilgisayar ürünleri öncelikli olmak üzere notebook, mp3 player ,elektronik ürünler, uydu sistemleri, vcd-dvd player ve el bilgisayar gibi ürünlerin alış satışı yapılıyor.

"Borsapazar" günlük ürünü değişiminin yoğun olduğu bir yer. Bundan dolayı stoklar her an yenilenip, değişebiliyor. Borsapazar müşterilerinin daha iyi hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla “www.borsapazar.com” adresinden stoklarını 5 dakikada bir güncelliyor. Değişimin en fazla olan ürünler "İşlemci", "Ram" ve "Harddisk" olduğunu söyleyen yetkililer, sabit bir ücretle 7/24 saat internete bağlı kalma avantajı sunan ADSL internet bağlantısının getirdiği avantajlar ile Internet sitesinin yoğun bir şekilde kullanıldığı belirtiyorlar.....

Borsapazar Nerede?

Borsapazar Bilgisayar Sektörünün kalbi kabul edilen İstanbul Kadıköy’deki merkezinde hizmetine devam ediyor Nüzhet Efendi Sokak'ta hizmet veren Borsapazar, Yazıcıoğlundan yukarı giderken "soldan ikinci dükkan" imajıyla da ön plana çıkıyor....

Başka Yerlerde ne zaman açılacak?

Borsapazar şu an için diğer yerlere bayileri aracılığı ile açılmış durumdadır. Yakın bir zamanda ise bir çok bölgede şube açma çalışmaları devam etmektedir.

                         www.borsapazar.com