BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

1971'de Gülen ile yolları nasıl ayırdı?

Said-i Nursi’nin öğrencilerinden Mehmet Fırıncı Fethullah Gülen ile yollarının ne zaman ayrıldığını açıkladı.

Abone ol

Said-i Nursi'nin öğrencilerinden Mehmet Fırıncı A Haber'de katıldığı Kadraj programında Nur Cemaati ile Fethullah Gülen'in yollarının ne zaman ayrıldığını açıkladı.

Fırıncı, Diyarbakır'daki mitingi izlediğini, hizmet için koşturmanın ne olduğunu bildiğini belirterek, Erdoğan'ın sesinin kızılması nedeniyle içinin yandığını, bu duygusunu siyasi anlayan olursa da hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Fırıncı, Gülen ile ayrılığın hikayesini böyle anlattı:

ASKERİ MAHKEMEDEN SONRA FARKLILIK ÇIKTI

"1971'den sonra bir farklılık çıktı onunla. O daha ziyade genel İslami üslup içinde bir hizmet tarzını, Askeri Mahkeme'de muhakeme oldular merhum Bekir Berk Ağabey ile 54 kişi ile orada. Bir kısmı bir buçuk seneye mahkum oldu. Neticede, o mahkemeden sonra bir farklılık çıktı ortaya. Gittikçe o farklılık büyüdü. Bir müddet sonra Risale-i Nur'dan istifade etmeye başladı etrafındakiler. Onlara da Nurcu bize de Nurcu demeye başladılar. Bizim Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri'nin daha farklı bir yöntemle yani şunu diyeceğim, imam hakikatleri noktasında istifade edildi, hizmet prensipleri, düsturları tarafından oraya riayet edilmedi. Biz hakikaten şimdiye kadar sadece genel İslami hizmete, dün Demokrat Parti ondan sonra Adalet Parti şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi biz İslamiyet'e yaptığı hizmetten dolayı, İslam dünyasının gönlünü kazandığı için -, siyasi değil, gönülden. Tayyip Erdoğan'ın da siyasi maksatla davrandığını zannetmiyorum. İnsan kendini bu kadar harap eder mi. Bu sesini duyunca içim yandı. Her şeyini feda eden birisi. Biz de bu yolun yolcusu olduk biraz, ne demek olduğunu hissediyoruz, kusura bakılmasın, Bu açıklamamı siyasi kabul ederlerse hakkımı helal etmem."