BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

17 bin sözleşmeli heyecan içinde

Türkiye genelinde belediyelerde çalışan 17 bin kişiye umut ışığı doğdu. Kadro beklentisindeki sözleşmeliler heyecan içinde.

Abone ol

Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan yaklaşık 17 bin sözleşmelinin geçen 4 Haziran’dan bu yana süren kadro beklentisinde sona gelindi.

Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEMBİRSEN) Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararı beklemekteyiz. Ancak yerelde çalışan sözleşmeli personelin kendilerine yapılan bu haksızlık karşısında beklemeye de tahammülleri kalmadı” dedi.

SÖZLEŞMELİLER MERAKLA BEKLİYOR
Başbakan Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinden önce kadroya alınacağı yönünde verdiği müjde ile sevinen belediye ve il özel idarelerindeki sözleşmeli personeller yaklaşık 10 aydır heyecanla kadro bekliyor. Aylardır kadro bekleyen Belediye sözleşmelileri, geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in “Çalışmayı tamamladık. İlk Bakanlar Kurulunda Başbakanımıza sunacağım” açıklamasıyla heyecanlandı. Ancak son iki haftada yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarında konu gündeme gelmeyince 17 bin sözleşmeli personel büyük bir şok yaşadı.

SÖZLEŞMELİLERE KADRODA SONA GELİNDİ
Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeleri konusunda gelinen son noktayı değerlendiren  BEM-BİR-SEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni  Sevinç, konunun Bakanlar Kurulu’nda bekletildiğini, bu duruma da kadro dışı kalan diğer sözleşmelilerin taleplerinin neden olduğunu söyledi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BİR UYGULAMA
BEMBİRSEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesinde Sona Gelindiğini söyleyerek, “Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadro dışı bırakılmış olması eşitlik ilkesine aykırı bir uygulamadır. Bunu hükümet yetkilileri de kabul etmişlerdir.” Dedi 

BAKANLAR KURULU’NUN GÜNDEMİNDE
Sevinç sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl 4 Haziran’da yayınlanan KHK’de Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel  4/b kapsamında oldukları halde kadro dışı bırakılmıştır.  12 Haziran’dan sonra verilen onca sözden sonra yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin durumuna ilişkin bir düzenleme nihayet Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmiştir.  Ancak burada şöyle bir durum gelişmiştir. Bir de hiç kadro hakkı tanınmamış olan sözleşmeli personel bulunmaktadır. Bu personel de haklı olarak kadro talebinde içerisindedir. Bakanlar Kurulu üyeleri,  bu tür sözleşmeli personelin durumuna da açıklık kazandırmak için bir çalışma içerisindedir. Böyle bir çalışma yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadro hakkının gecikmesine neden oldu” dedi.

“BAŞBAKANIMIZ VE BAKANLAR KURULUMUZDAN BU SORUNA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULMASINI BEKLİYORUZ”
Yaklaşık 10 aydan bu yana Kadro bekleyen yaklaşık 17 bin yerel Yönetim sözleşmelisinin sıkıntılarını ve beklentilerini dile getiren Medeni Sevinç; “Şu an  Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararı beklemekteyiz. Ancak yerelde çalışan sözleşmeli personelin kendilerine yapılan bu haksızlık karşısında beklemeye de tahammülleri kalmamıştır. Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuzdan bu soruna biran önce çözüm bulmasını bekliyoruz” dedi.