BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık'ta tüm planı bu hakim bozmuş!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili yeni bir iddia daha... İddiaya göre çok daha fazla kişi gözaltına alınacaktı ama hakim izne ayrıdı.

Abone ol

17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda binlerce kişi için tutuklama yapılacağı ancak ancak bu planın bir hakimin son anda aldığı cenaze izni nedeniyle bozulduğu iddia edildi.

Bakan çocukları da dahil 90'a yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonda Başbakan'ın yakın çevresi, TÜRGEV kurucuları, işadamları ve Kudüs-Selam Terör Örgütü soruşturması kapsamında dinlenen iki bin kişinin de isimlerinin tutuklanacaklar listesinde yer aldığı öne sürüldü.

Yeni Şafak sindeki haberde yer alan iddialar göre,  Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi'yle yetkili Özgürlük Hakimi Bekir Altun'un nöbetini planları bozdu.

Operasyonun planlandığı tarihten iki hafta önce annesi vefat eden hakim, cenaze izninden dolayı nöbetini tutamamış. Cenaze izninden döndükten sonra tutamadığı nöbetle birlikte iki haftalık nöbet yazdıran Altun'a, adliye içinde '2 hafta üst üste nöbet tutma' diyerek telkinde bulunulduğu, ancak Altun'un nöbet tutmakta ısrar ettiği iddia edildi.

Yeni Şafak gazetesindeki iddiaya göre, operasyon için TMK bürosunda uygun hakim bulunamadı. 17 Aralık'ta sadece TOKİ, Fatih Belediyesi ve Halk Bankası'na yönelik operasyonları gerçekleştirebildi.

BASKIN PLANI

Hükümet darbesinin amaçlandığı 17 Aralık günü, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün koordinesinde aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamı Rıza Sarraf ve Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir'in de bulunduğu 89 kişi gözaltına alındı.

Emniyet sorgularının ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerden 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Darbe girişiminin ikinci ayağı ise özel yetkili soruşturma bürosundan geldi. 25 Aralık günü suç örgütü kurmak, rüşvet ve yolsuzluk ithamıyla aralarında Anadolu sermayesinin temsilcisi işadamlarının da bulunduğu 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturmanın şüphelileri arasında Başbakan'ın yakın çevresinin de olduğu iddia edildi