BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,64
ALTIN 2.393,12
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık paralarında şaşırtan detay

Rıza Sarraf'a yakın olduğu iddia edilen işadamı Habbani, 17 Aralık operasyonunda paralarına el konulan parayı faiziyle birlikte böyle geri aldı.

Abone ol

İşadamı Abdullah Happani, bir yıl önce el konulan ve biriken 55 bin TL faiz gelirini Kızılay’a bağışladı. Hürriyet gazetesi Kızılay'a yapılan bağışların makbuzuna ulaştı.

Rıza Sarraf'ın adamı olduğu iddia edilen Abdullah Habbani, "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet " operasyonlarında el konulan 1 milyon tl, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin tl'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı.

2 avukat ve 2 koruma ile adliyeye gelen Habbani ilk olarak 2 kilogram altını geri aldı. Daha sonra banka şubesine geçen Habbani en uzun süre burada kaldı. Valize konulan paralar Habani'ye teslim edildi. 5 kişilik grup orta boy bir valiz ve sırt çantasıyla adliyeden ayrıldı.

17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ile birlikte "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan tutuklanan Abdullah Happani'nin işyerinde ele geçirilen paralar bugün faiziyle iade edildi.

55 BİN LİRALIK FAİZ FAİZ GELİRİNİ ÜÇ AYRI PARA CİNSİYLE KIZILAY'A BAĞIŞLADI

Habbani'nin adli emanette bulunan parasına bir yıl içinde yaklaşık 55 bin lira faiz geldi. Habbani bu parayı üç ayrı para cinsi üzerinden Kızılay'a bağışladı.

Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım, Abdullah Happani'nin teslim aldığı paraların faizini Kızılay'a bağışladığını açıkladı. Av. Yıldırım, "Bu paralar Abdullah Bey'e ait. Rıza Sarraf ile ilgisi yok. Doğan 55 bin TL'lik faizi ise Kızılay'a bağışladı. Bağış işlemi Adliye'deyken yapıldı" dedi.