BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  DÜNYA

160 KİŞİYİ DOLANDIRAN ÇETEYE İKİNCİ DALGA

Konya polisi tarafından imamlık yaparken kurduğu çeteyle 160 kişinin otomobilini dolandırdığı iddia edilen zanlının şebekesine yönelik ikinc...

Abone ol

Konya polisi tarafından imamlık yaparken kurduğu çeteyle 160 kişinin otomobilini dolandırdığı iddia edilen zanlının şebekesine yönelik ikinci baskın yapılarak 7 kişi daha gözaltına alındı. İmam ve 8 adamı daha önce çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 5 Şubat 2013 tarihinde örgüt liderliğini Beytullah O. ile imam Ali S’nin yaptığı dolandırıcılık şebekesini tespit etmiş ve operasyon yapmıştı. Operasyon kapmasında gözaltına alınan örgüt liderleri ile birlikte 8 kişi tutuklanmıştı. Konya polisi ilk operasyondan 2 ay sonra bağlantılı olduğu iddia edilen 7 kişiye yönelik bir operasyon daha yaptı. Şebekenin ikinci dalga operasyonunda Konya’nın Çumra, Kulu ilçeleri ile İstanbul ve Kütahya’dan olmak üzere 7 kişi daha gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında şebekenin şuana kadar 160 kişinin otomobilini para vermeden senet karşılığı alarak dolandırdığı iddia ediliyor. Polis bu iddialardan yola çıkarak yaptığı araştırma ve tespit sayesinde yaklaşık 150 aracı şebeke üyelerinde buldu. Bir kısmı parçalanan, bir kısmı ise parçalanmadan ele geçirilen araçların sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.
(İHA)