BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  DÜNYA

BAHARDA ZİRAİ DON UYARISI

Balıkesir Valiliği, çiftçilere ’zirai don’ uyarısında bulunarak tedbirli olunmasını istedi. <br/>Valiliğin açıklamasında, "Yapılan son değe...

Abone ol

Balıkesir Valiliği, çiftçilere ’zirai don’ uyarısında bulunarak tedbirli olunmasını istedi.
Valiliğin açıklamasında, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece İç Ege ve Marmara’nın güneydoğusunda hafif kuvvette don hadisesi beklendiğinden tarımsal faaliyette bulunan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin yayınladığı raporda zirai don olayının sınıflandırması da yapılarak ilgililere bilgi verildi. Buna göre; 2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması şöyle; "Hafif don: 0 (sıfır) ila - (eksi) 2,2 santigrat derece. Orta kuvvette don: eksi (-) 2,2 ila eksi 4,4 santigrat derece. Kuvvetli don: eksi 4,4 santigrat dereceden daha düşük."
Bahar mevsiminde ülkenin doğu bölgesinde kar yağışı, genelde de soğuk ve yağışlı havanın seyretmesiyle birlikte bitkiler için de zirai don riski uyarısı yapılması vatandaşları şaşırttı. Öte yandan, olumsuz hava şartlarının önümüzdeki hafta sonundan itibaren mevsim normaline dönmesinin beklendiği kaydedildi.
(İHA)