BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  DÜNYA

FUHUŞ OPERASYONUNDA 70 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin’de, fuhuş yaptıkları ve yaşı küçük çocukları zorla fuhuşa sürükledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 70 kişiden 24’ü adliyeye sevk ed...

Abone ol

Mersin’de, fuhuş yaptıkları ve yaşı küçük çocukları zorla fuhuşa sürükledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 70 kişiden 24’ü adliyeye sevk edildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bilgiler doğrultusunda 9 ay süren teknik takibin ardından 29 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 36’sı şüpheli 34’ü de mağdur kadın olmak üzere 70 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada bazı elektronik malzemeler ile bir miktar uyuşturucu ve bir av tüfeği ele geçirildi.
Emniyet müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüphelilerden 46’sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 24’ü bu sabah adliyeye sevk edildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğinde Mersin Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra Mersin Adliyesi’ne götürüldü. Ele geçirilen zanlılar arasında, öz kızını pazarlayan bayan ve erkeklerin olduğu ileri sürülürken, şebekenin bazı elemanlarının 10 yaşından küçük kız çocuğunu kendilerine aşık ederek fuhuşa sürükledikleri iddia edildi. Yaşları 16-17 arasında değişen kızların ailelerine teslim edildiği bildirildi.
Bu arada, aynı olayla bağlantılı olarak daha önce yapılan ara operasyonda yakalanan 3 kişinin yaşı küçük 7 çocuğa fuhuş yaptırdıkları, örgütlü olarak mağdur bayanları zorla fuhşa sürükledikleri, internet siteleri üzerinden kadın pazarladıkları iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.
(İHA)