BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.502,08
HABER /  GÜNCEL

16 yaşında 31 suçtan kaydı var

Hırsızlıktan suçüstü yakalanan 16 yaşındaki gencin, 31 suçtan kaydı olduğu belirlendi.

Abone ol

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosuna teslim edilen M.A'nın, geçen hafta iki kez daha polis tarafından suçüstü yakalandığı ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Eşrefpaşa Caddesi'nde park halindeki Engin Ciran'a ait 34 GH 558 plakalı otomobilin arka kelebek camını kırarak içerisindeki cep telefonu şarj cihazını çalan M.A, kaçmaya başladı.

Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir kamyonun altına saklanan M.A'yı yakaladı. M.A'nın üzerinde, otomobilden çaldığı belirlenen cep telefonu şarj aleti bulundu.

Anafartalar Polis Karakolunda işlemleri yapıldıktan sonra İzmir Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Çocuk Bürosu ekiplerine teslim edilen M.A'nın, geçen hafta Çankaya'da iki kez daha otomobilden hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirlendi.

Birçok kez suçüstü yakalanan M.A'nın, çoğunlukla yaşının küçük olması nedeniyle serbest kaldığı, ancak her seferinde suç işlemeye devam ettiği belirtildi.

-''YAŞI KÜÇÜK AMA...''-

Henüz 14 yaşındayken 2004 yılında ''otomobilden hırsızlık yapmak'', ''otomobil çalmak'' ve ''iş yerinden hırsızlık yapmak'' gibi 8 suça karıştığı öğrenilen M.A. hakkında 2005'te 8 ayrı suçtan işlem yapıldığı tespit edildi.

M.A'nın 2006 yılında ise ''kapkaç'', ''bıçakla adam yaralama'', ''hırsızlık'' ve ''6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet etmek'' gibi 15 suça karıştığı, bugüne kadar 6 kez tutuklanarak ıslahevine girdiği bildirildi.