BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

16 şehit verdiğimiz El-Bab saldırısında büyük şüphe!

SURİYE 'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı operasyonunda verdiğimiz 16 şehit saldırısında büyük bir şüphe var. Teknik imkanı olmayan DEAŞ'a askerlerimizin bulunduğu bölgenin koordinatlarını kim verdi?

Abone ol

Suriye'devam eden Fırat Kalkanı Harekatı, El Bab'da DEAŞ'a karşı büyük bir mücadele ile devam ediyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde El-Bab'ta 16 askerin şehit olmasına neden olan DEAŞ saldırısı ile ilgili yapılan değerlendirmeler akıllara bazı soru işaretlerini getirdi. 

Ankara, o günün hava koşullarını da göz önünde bulundurarak askerlerin bulunduğu yerin koordinatlarının terör örgütüne verildiği şüphesini taşıyor.

İMKANSIZ SALDIRIDA BİRİLERİ KOORDİNATLARI MI VERDİ?

Saldırının olduğu gün El-Bab'ta hava karlıydı ve göz gözü görmüyordu. Güvenlik ve istihbarat birimleri, bu kadar kötü hava koşullarında birkaç metre ötesi bile zor görünürken DEAŞ'lı teröristlerin askerlerimizin yerini elleri ile koymuş gibi bulmasını şüphe verici buldu.

DEAŞ'IN TEKNİK İMKANI YOKTU

Güvenlik toplantılarında, "Bizim askerimiz araçların geldiğini göremezken, DEAŞ'lılar nasıl bu kadar rahat hedefi bulup saldırı düzenleyebilir. Bunu yapabilmeleri teknik olarak imkânsız görünüyor" değerlendirmesi yapıldı.

KOORDİNATLARI KİM VERDİ?

Ankara, tüm Türkiye'yi yasa boğan saldırıyı DEAŞ'ın tek başına gerçekleştirmediğini, askerlerin yer bilgisinin, hatta koordinatlarının teröristlere "birileri" tarafından iletildiği şüphesini taşıyor.