BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  GÜNCEL

15 yıllık eşine tecavüz etti

M.C., 15 yıllık eşini evlerinde saçlarından sürükleyerek yatak odasına götürüp tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı

Abone ol

Samsun'da 40 yaşındaki M.C., 15 yıllık eşi 35 yaşındaki M.C.'yi evlerinde saçlarından sürükleyerek yatak odasına götürüp tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüpheli koca, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, Atakum İlçesi Mimarsinan Mahallesi'nde dün meydana geldi. İddiaya göre, özel bir şirkette çalışan iki çocuk babası M.C., 15 yıllık eşi M.C. ile cinsel ilişkiye girmek istedi, ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine M.C. eşini saçlarından tutup sürükleyerek yatak odasına götürüp burada tecavüz etti. Olayın ardından kendine gelen kadın polise giderek, "Eşim cinsel ilişkiye girmek istedi ancak kabul etmedim. Bunun üzerine saçlarımdan sürükleyerek yatak odrasına götürüp yatağa yatırdı, tecavüz etti. Şikayetçiyim" dedi.

Şikayetin ardından polis tarafından gözaltına alınan M.C. ise ifadesinde eşiyle zorla ilişkiye girmediğini öne sürerek, "Normal bir şekilde eşimle ilişkiye girdik. Kesinlikle zorla olmadı" dedi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.C., Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÖNCE TECAVÜZ DEDİ SONRA İTİRAF ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun Canik İlçesi'nde köy muhtarı olan 40 yaşındaki S.K'dan kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayetçi olan 30 yaşındaki C.Ö., mahkemede, "Bana iki tokat attığı için sinirlendim, bu yüzden şikayetçi olmuştum. Kendi isteğimle ilişkiye girdik, şikayetçi değilim" dedi. Muhtar S.K. ise C.Ö. ile iki yıldır gönül ilişkisi olduğunu söyledi. Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi C.Ö., eşini kaybettikten sonra iki yıl önce Canik İlçesi Gölalan Köyü muhtarı evli ve 1 çocuk babası olan S.K. ile tanıştı. Aralarında gönül ilişkisi başladı. Geçtiğimiz ağustos ayında S.K., C.Ö.'yü arayıp eve geleceğini söyledi. Muhtar, gece yarısı minibisüyle eve gittiği sırada C.Ö. ile 19 yaşındaki H.İ. adlı kadın arkadaşını sokakta gördü. İki kadını minibüse bindirdikten sonra boş bir alana götüren muhtar, burada C.Ö ile konuşmaya başladı. H.İ ise minibüsten indi. Bir süre konuştuktan sonra iddiaya göre muhtar beylik tabancasıyla tehdit ettiği C.Ö'ye tecavüz etti. Ardından da genç kadın ile arkadaşını evlerine bırakıp gitti. C.Ö.'nün şikayeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen S.K, yaklaşık 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi. Ancak Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açıldı.

İFTİRA ATTI

Bugün yapılan duruşmaya katılan muhtar S.K., suçlamaları kabul etmeyerek genç kadın ile 2 yıldır gönül ilişkisi olduğunu söyledi. C.Ö ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini dile getiren S.K., "H.İ. dışarda beklerken biz onunla konuşuyorduk. Sonra onunda rızasıyla arka koltukta ilişkiye girdik. Benden 5 altın bilezik, köyde tarla ve minibüsün ruhsatını onun üzerine yapmamı istedi. Bende kabul etmeyince bu iftirayı attı" diye konuştu.

Duruşmaya katılan C.Ö ise, sanık muhtardan hiçbir şey istemediğini belirterek, "Gece bizi sokakta görünce çok kızdı. Sonra kendi isteğimizle minibüse bindik. Bir süre gezdikten sonra boş bir alanda ilişkiye girdik. Bu sırada H.İ. dışarda bekliyordu. Kendi rızamla oldu. O akşam bana iki tokat attığı için kendisine çok kızmıştım bu yüzden öyle ifade verip şikayetçi oldum. Ancak kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

ACI ÇEKMESİN DİYE ANNEYE BU YAPILIR MI?

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul Bahçelievler'de 36 yaşındaki Halit Koç, hastalığından dolayı sürekli ağrı hisseden 77 yaşındaki annesi Elif Koç'u "daha fazla acı çekmesin" diye boğarak öldürdü. Ardından da polise giderek teslim oldu

Habertürk'ün haberine göre korkunç olay, Bahçelievler Siyavuşpaşa -Mahallesi Köprübaşı Sokak'ta dün meydana geldi. İddialara göre olay şöyle gelişti: 36 yaşındaki Halit Koç, yanında kalan ve çeşitli hastalıkları bulunan 77 yaşındaki annesi Elif Koç'u, aşırı kilosu nedeniyle hastaneye götüremedi. Bunun üzerine kendisi Bakırköy Devlet Hastanesi'ne giderek doktorlara annesinin durumunu anlatıp, evde muayene etmelerini istedi. Ancak doktorlar evde tedavi için önce annenin hastaneye getirilmesini ve heyet raporu alınması gerektiğini söyledi.

'ODASINA GİRİP BOĞDUM'

Halit Koç, hastaneden sonra eve gelip alkol aldı. Sabah karısı işe, çocuğu da okula giden Koç tekrar alkol aldı. Ardından da annesini boğarak öldürdü. Karakola teslim olan Koç, olayı polise şöyle anlattı: "Annemin odasına girip odasının camlarını açtım. Boğarak öldürdüm, odayı havalandırdım. Morarmıştı. Evden çıkarak karakola geldim."

'BANA SÖYLEMİŞTİ'

Halit Koç'un eşi Hanife Koç ise yaşananları şöyle anlattı: "Bakırköy Devlet Hastanesi'nde doktorlar yardımcı olmayınca bunalıma girdi. Kendini alkole verdi. Olay sabahı çocuğumu okula gönderdikten sonra işe gittim. Komşular arayarak evimin önünde polis olduğunu söylediler. İzin alıp geldiğimde polisler, eşimin annemi öldürdüğünü söylediler. Hastanede doktorlardan yardım göremeyince bunalıma girmişti. Annesinin acı çekmesine dayanamıyordu. Bana da önceki gece annesini öldüreceğini, bu acıyı sonlandırmak istediğini söyledi. Ben de yapmamasını, yazık olduğunu söyledim. Ancak sabah olayı öğrendim. Öldürdüyse annesi acı çekmesin diye yapmıştır."

ANNE ADLİ TIPA OĞLU CEZAEVİNE

Yaşlı kadının cenazesi olay yerinde polis ve savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Halit Koç ise Bahçelievler Polis Merkezi'ndeki ifadesinin ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Savcıya verdiği ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Koç, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.
 

HAKİMDEN DERS GİBİ KARAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Diyarbakır'da 2008'de T.Y. adlı kızı, henüz 15 yaşındayken rızasıyla Bismil'e götürüp cinsel istismarda bulunan ve aile kararıyla evlendirilen Mehmet İzgi, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, gerekçeli kararında insanlar tecavüzcüleriyle evlendirilmemelidir. Evlenme gerçekleştiğinde bu durum cezadan kurtulma yolu olmamalıdır" dedi.

Küçük yaşta istismarda bulunduğu kızla evlenen Mehmet İzgi'yi, cinsel istismar suçlamasıyla 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptıran Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında,"İnsanlar tecavüzcüleriyle evlendirilmemeli" dedi.
Diyarbakır'da 2008 yılında Mehmet İzgi (28) kız arkadaşı T.Y. (15) ile Bismil İlçesi'ne gitti. Uyuşturucu alan ikili cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra eve dönen T.Y., iki gün sonra İzgi ile yeniden buluşarak ilişkiden sonra kanaması olduğunu söyledi. İzgi, "Sen bakireliğini kime kaptırdın kiminle yattın..." diyerek küçük kızı dövdü. Polise giden kız, İzgi hakkında suç duyurusunda bulundu.

TÖRE KARARIYLA EVLENDİRİLDİLER

Habertük'ün haberine göre gözaltına alınan İzgi, zorla ilişkiye girmediğini, uyuşturucu temin etmediğini, evlenmek istediğini söyledi. Olayınduyulmaması ve kan davası çıkmaması için aileler, Mehmet ile 15 yaşındaki kızın evlenmesine karar verdi.
Tutuklanan ve hakkında "küçük yaşta kıza cinsel istismar" suçundan Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan İzgi, 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Dava sürerken T.Y. ile Mehmet resmi nikâhla evlendirildi. T.Y. mahkemede, "Kanepe kaldırırken kanamam oldu ve kızlık zarım bozuldu" iddiasında bulundu, ancak mahkeme bunun tıbben mümkün olmayacağına, eşini kurtarmaya yönelik olduğuna karar verdi.

'SAVUNULACAK TARAFI YOK'

Hakkında 15 yıla kadar hapis istenen Mehmet İzgi'yi "cinsel istismar" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, gerekçeli kararında, sanığa verilen cezanın mağdureyi ikinci kez mağdur edeceğini ve mahkemenin bundan vicdanen rahatsız olduğunu belirtti.

Sanığın mağdureyle rızasıyla ilişkiye girdiği, ardından resmi olarak evlendiği, şu anda 1 yaşında çocukları bulunduğu belirtilen gerekçeli kararda "İdeal olan erkek veya kız kişilerin cinsel olgunluğa ulaştığı zaman evlenmeleri ve cinsel birlikteliği yaşamaları ise de maalesef ülkemizde bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde biraz daha yaygın olan küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirildikleri inkâr edilemez bir gerçekliktir. Bunun savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır" denildi.

'CEZAYI MAĞDURE ÇEKECEK'

Eski TCK'da bu tip suçlarla ilgili, sanık ile mağdurenin evlenmesi durumunda kamu davası veya cezanın ertelenmesinin söz konusu olmasına karşın yeni TCK'da bu düzenlemenin olmadığı ifade edildi ve şöyle denildi: "Davaya konu benzer olaylar için düzenleme yapılması gerektiği hususu gündeme geldiğinde 'İnsanlar, tecavüzcüleriyle evlendirilerek sanıklar cezadan kurtulacaktır' gerekçesiyle konu amacından saptırılmaktadır. Gerçekten de insanlar tecavüzcüleriyle evlendirilmemelidir. Evlenme gerçekleştiğinde bu durum cezadan kurtulma yolu olmamalıdır. Ancak bu olayda olduğu gibi rızayla gerçekleşen olaylarda taraflar evlenmiş ise TCK'da benzer bir düzenlemenin yapılması kamu yararına olacaktır. Çünkü sanık ve mağdure evli olup bu ceza kesinleştiğinde; sanık cezaevine gireceğinden sanığın resmi nikâhlı eşi mağdure ile çocukları daha fazla mağduriyet yaşayacak; adeta cezayı mağdure çekecektir."

  TOP SAHAMIZA DÜŞTÜ DEDİLER VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Fatih'teki bir gece kulubünde fuhuş pazarlığı yapıldığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, söz konusu adrese baskın düzenledi.

İddiaya göre müşteri gibi diskoya giren iki polis, yanlarına gelen kadınlarla otelde fuhuş yapmak için geceliği 300 TL'ye anlaştı. Polisler, anlaşmanın tamamlanmasının ardından dışarıda bekleyen meslektaşlarını telefonla arayarak daha önce aralarında belirledikleri "Top sahamıza düştü" şifresini söyleyerek baskını başlattı. Baskında Ukrayna, Moldova, Belarus, Azerbaycan ve Özbekistan uyruklu 20 kadın gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadınlar, tanınmamak için yüzlerini mont ve kazaklarıyla gizlemeye çalıştı. Kadınların Kabahatler Kanununa göre işlem yapıldıktan sonra sınır dışı edileceği öğrenildi.

BÖYLE ABLA OLMAZ OLSUN!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kendisinden 2 yaş küçük kız kardeşini para karşılığı pazarladığı iddia edilen 30 yaşındaki abla suçüstü yakalandı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde önceki akşam duran araçların sürücüleriyle pazarlık eden M.Y.'yi (30) gören polisler, müşteri gibi davranarak kadınla pazarlık yaptı. Kız kardeşi E.Y. (28) için 340 liraya anlaşan M.Y., polisleri evine götürdü.

Parayı verdikten sonra kimliğini açıklayan polis, M.Y.'yi gözaltına aldı. E.Y.'nin de ifadesini alan polis, M.Y.'yi "Fuhuşa aracılık etmek ve kadın pazarlamak" suçundan savcılığa sevk etti. M.Y savcılıktan serbest bırakıldı.

ESKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ MARKETTE YAKAYI ELE VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, ayrıldığı eski eşi ve birlikte yaşadığını öne sürdüğü şahsın babasını tabancayla vurarak öldüren Ersoy D., Ankara'da market alışverişi sırasında yakalandı.

17 Eylül'de Camili Mahallesi'nde yaşayan eski eşi İpek Akkoyun (37)'u ve eski eşiyle birlikte yaşadığını ileri sürdüğü Selahattin K.'nın babası Recep K.'yı (63) tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan Ersoy D. (37), polisin ısrarlı takibi sonucu gözaltına alındı.

Cinayetlerin ardından katil zanlısının yakalanması için çalışma başlatan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ersoy D.'nin Ankara'da bir arkadaşının yanında saklandığını belirledi. Harekete geçen polis, yaralama, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan katil zanlısını, Çubuk ilçesinde bir markette alışveriş yaptığı sırada yakaladı. Zanlıyla birlikte cinayetlerde kullandığı tabanca da bulundu.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ersoy D.'nin, eski eşini bir başkasıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Katil zanlısı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

KOMŞULAR YETİŞMESEYDİ BİR AİLE YOK OLACAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Balıkesir'in Manyas ilçesinde, evde baygın halde bulunan aileden baba, hastanede hayatını kaybetti, üç çocuğu yoğun bakıma kaldırıldı.

Koçoğlu köyünde oturan Ziya Çelik (54) ile çocukları Elif (15), Emine (18) ve İbrahim Çelik (13), bir süre kendilerinden haber alamayan komşuları tarafından evde baygın halde bulundu.

Manyas Devlet Hastanesine kaldırılan Ziya Çelik, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Durumları ağır olan kardeşlerden Elif ve Emine, aynı hastanenin, İbrahim Çelik ise sevk edildiği Balıkesir Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesine alındı.

Ailenin gıda zehirlenmesine bağlı rahatsızlanmasından şüphelenilmesi üzerine Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri evdeki gıda ve yemeklerden örnek aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KARDEŞİNİ PAZARLARKEN YAKALANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kendisinden 2 yaş küçük kız kardeşini para karşılığı pazarladığı iddia edilen 30 yaşındaki abla suçüstü yakalandı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde önceki akşam duran araçların sürücüleriyle pazarlık eden M.Y.'yi (30) gören polisler, müşteri gibi davranarak kadınla pazarlık yaptı. Kız kardeşi E.Y. (28) için 340 liraya anlaşan M.Y., polisleri evine götürdü.

Parayı verdikten sonra kimliğini açıklayan polis, M.Y.'yi gözaltına aldı. E.Y.'nin de ifadesini alan polis, M.Y.'yi "Fuhuşa aracılık etmek ve kadın pazarlamak" suçundan savcılığa sevk etti. M.Y savcılıktan serbest bırakıldı.