BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz'un en genç gazisi gözyaşlarıyla anlattı! Tanka atladım...

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin en genç gazilerinden olan 16 yaşındaki Kevser Kutlu, o gece yaşadıklarını anlattı. Kutlu, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol

16 yaşındaki Kevser Kutlu 15 Temmuz darbe girişiminin en genç gazilerinden. Kutlu, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını Habertürk TV'de şöyle anlattı:

Arkadaşım aradı 'Ankara'da darbe var' dedi. Ankara'da darbe diye bir şey olamaz dedim ve ardından televizyonu açıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa dağılın dediğini duyunca, babamla beraber Kızılay'a gittik.

TANKIN İÇİNE ATLADIM

Tanklar vardı. Beni kimse tutamadı. Tankın içine atladım. "Sen dedim Türk bir kızı vuracak mısın". 'Çık' dedim teslim ol. "Yok ben çıkmam" dedi. Bir tane er dedi ki "Beni buraya tatbikat var diye getirdiler. Yine dedim ki çık teslim ol.

GENELKURMAY'IN ÖNÜNDE YARALADIM

Genelkurmay önünde yaralandığını belirten genç kız, "Bana diyorlar ki sen ağırsın. "Benden daha ağırları var, siz onları götürün" dedim. Polisler her yerimden kan aktığı için beni Numune Hastanesi'ne götürdü. 5.5 saat sonra kendime gelebildim. Vatan sağolsun"

Genç kız bu sözlerin ardından gözyaşlarına boğuldu.