BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

15 Temmuz Sergisi Konyaaltı’nda açıldı

Türel: “15 Temmuz’u unutturmayacağız.” Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla 15 Temmuz” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Abone ol

Başkan Türel, “Bugün Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda barış içerisinde günümüzü geçirebiliyorsak bunu tüm şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

 Anadolu Ajansı Foto Muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve vatandaşlar katıldı. 

15 Temmuz’u unutturmayacağız

Açılış töreninde konuşan Menderes Türel, şunları söyledi: “Bugün 15 Temmuz. Türk tarihinde altın harflerle yerini almış önemli bir gün. Arka arkaya birçok tören ve etkinlikle 15 Temmuz’u unutmuyoruz, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Anadolu Ajansı’nın muhabirlerinin o gece deklanşörlerine basmak suretiyle tarihe not düştükleri fotoğrafları içeren bir sergiyi Antalya Konyaaltı Sahili’ndeki Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda burayı ziyaret eden değerli misafirlerimizin, hemşerilerimizin görmesi için bu sergiyi hazırladık”

Destanlar Yazıldı 

Türk milletinin tarih boyunca pek çok destan yazdığını söyleyen Türel, şu ifadeleri kullandı: “Elbette ki tarihimizde Ergenekon ile başlayan 1071’deki destandan, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’na kadar birçok önemli destanı kahramanlarımız yazmış. 15 Temmuz da Türk milletinin demokrasiye olan inancını ifade eden, tankların altına yatan ve göğsünü kurşunlara siper eden bu büyük milletin yazmış olduğu muhteşem bir destan. 250’nin üzerindeki şehadet mertebesine yükselen şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize Allah’tan sağlık diliyoruz.”

Şehit ve Gazilerimize borçluyuz 

Türel, şöyle devam etti: “Biz bugün bu sahilde işte böylesine huzur içerisinde mutlu bir şekilde tatilimizi yapabiliyorsak, barış içerisinde günümüzü geçirebiliyorsak, bu yaşam parkının en güzel şekilde istifade edilebilmesini sağlayabiliyorsak bunu tüm şehitlerimize, gazilerimize ve yüce Türk milletine borçluyuz. Tabi ki bu noktada gücünü milletten almak suretiyle büyük bir liderlik göstererek Türk milleti ile birlikte bu tarihi destanı yazan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve demokrasi tutkusu işte bugün bu sahillerde milletimizle birlikte şehitlerimiz, gazilerimizle birlikte huzur içerisinde olmamızı sağlamıştır.” 

Bir demokrasi zaferi 

15 Temmuz’un kültürel ve sanatsal etkinliklerle hatırlanması gerektiğine vurgu yapan Türel, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Bu hainlere milletimizin büyüklüğünü her 15 Temmuz’da hatırlatmazsak Allah korusun yeni 15 Temmuzlar yaşayabiliriz. Bu sanatsal, kültürel etkinliklerle 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız ki bir daha böylesine felaketleri yaşamayalım. 15 Temmuz’u belki ülkemize yönelik hain bir darbe girişimi olarak nitelendiriyoruz ama 15 Temmuz aynı zamanda bir demokrasi zaferi. Bir milletin demokrasi zaferini nasıl yazacağının destanı. O yüzden ben sergimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 

Daha sonra Başkan Türel, Vali Karaloğlu, Milletvekilleri Mustafa Köse ve Abdurrahman Başkan, hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerin yer aldığı sergiyi gezdi.