BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

15 bin konut için dev kampanya

Emlak Konut GYO, 15 Temmuz akşamı tam bir kahramanlık örneği sergileyen vatandaşı unutmadı.

Abone ol

İnşaat sektörünün öncü firmalarıyla gelir paylaşım modeli yöntemiyle proje geliştiren Emlak Konut GYO, 15 Temmuz akşamı tam bir kahramanlık örneği sergileyen vatandaşı unutmadı.

İş yaptığı yüklenicilerle bir araya gelen ve kolay konut edinimi için nasıl bir yol haritası oluşturmaları gerektiğini belirleyen Emlak Konut sonuçta ortaya ödemesi kolay bir yöntemle kampanya hazırladı. Yüklenici firmaların katılımıyla gerçekleştirilen 'TÜFE'li Satış Kampanyası' çerçevesinde, yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek.

Kampanya 1 ay geçerli
30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olacağı 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya kapsamında bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.
1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olabilecek.

TÜFE % 5'i geçmeyecek
Emlak Konut GYO şartnamesinde, TÜFE'li satışı tercih edenler için 30.06.2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacak. TÜFE oranı 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranı 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacak. Ticari ünitelerdeaçık artırma olursa satış tarihi ilan tarihi olarak kabul edilecek.

Türk milleti en iyisini hak ediyor
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın uygun şartlarda konut edindirme avantajının yanı sıra sektöre de ivme kazandıracağını söyledi. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milletinin en iyiyi hak ettiğini aktaran Kurum, "Demokrasi mücadelesi veren milletimiz için yapılması gereken ne varsa bunu yapmaya hazırız. Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak. Darbe girişimi nin de çalışmalarımıza olumsuz etkisi olmayacak” diye konuştu.


Krediyi Emlak Konut verecek
Kampanya aralarında Nevşehir, Konya, Denizli gibi şehirlerde bulunan 30 proje için geçerli. Vatandaşa krediyi Emlak Konut verecek. İsteyen borcu TÜFE'ye endeksleyecek isteyen ise 0,70 faizden yararlanacak. 100 bin liralık kredi şimdiki faiz oaranlarına göre 0,70 faizle 10 yılda 36 bin lira ucuzlayacak. Evler her proje için 15 Temmuz günü ilan edilen fiyat üzerinden satışa sunulacak. Kampanyaya dahil evlerde firmaların fiaytları yükseltmesine izin verilmeyecek. Öncelik orta ve üst gelir evleri uygun faiz ve vade ile vatandaşa satmak. Bir konutu olan da kampanyadan yararlanabilecek. Murat Kurum, yabancı yatırımcı ve kurumsal yatırımcıların da kampanyadan yararlanabileceğini söyledi