BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

1400 metre yükseklikte çığlık çığlığa!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yapan Semih adlı gencin yaşadığı korku dolu anlar paraşüt kamerasına yansıdı.

Abone ol

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki 1970 rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü ile ikili atlayış yapan Semih isimli genç gökyüzünde korku dolu anlar yaşadı. Gence eşlik eden Gravity paraşüt firmasından yamaç paraşütü pilotu Hikmet Feridun Keleş, 1400 metre yükseklikte yolcusuyla spiral (hızlı dönüş) adlı harekete başladı.

1400 METREDE ANNE DİYE BAĞIRDI

Akrobasi denemesi sırasında Semih adlı yolcunun korkup paniğe kapılmasıyla gökyüzünde korku dolu, bir o kadar da ilginç anlar yaşandı. Önce gözlerini kapatarak bağırmayacağını söyleyen genç, ardından çığlıklar atmaya başladı. Yolcu gökyüzünde Ağabey 1400 metredeyiz, yapma. Ağabey yapma, ben istemiyorum. Anne... diye bağırdı. Korku dolu anlar paraşüt kamerası tarafından kaydedildi.

UÇUŞ ÖNCESİ ONAY ALMIŞTI

Uçuş öncesi yolcusundan akrobatik hareketler için onay aldığını belirten paraşüt pilotu Hikmet Feridun Keleş, uçuşun son derece güvenli olduğunu söyledi. Keyifli bir atlayış olduğunu anlatan Keleş, Ona hazır mısın diye sordum. 'Neye hazır mıyım' diye cevap verdi. Ardından da film koptu. Benim için rutin hareketlerden biriydi. Ancak heyecan ve adrenalin en üst seviyedeydi. Semih arkadaşımız videonun sonunda kesinlikle mutluydu ve bize teşekkür etti diye konuştu.

Hareketlerin rutin olmasına karşın yolculardan gelen tepkilerin farklı olabildiğini söyleyen Hikmet Feridun Keleş, Bazen annesini isteyenler, bazen Allah'a yalvaranlar olabiliyor. Bu da benim için keyifli ve renkli anlar demek. Sonra yolcumla birlikte görüntüleri izleyip gülüyoruz dedi.

İLK VUKUATI DEĞİL

Paraşüt pilotu Hikmet Feridun Keleş geçen yılda Mithat adlı yolcusu ile yamaç paraşütü yaparken benzer görüntüler ortaya çıkmış, 'Gökyüzünde imana geldi' başlıklı video önce sanal alemde ardından haber siteleri ve televizyonlarda geniş yer bulmuştu.