BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

14 YPG'li ülkeye sızdı! Türkiye diken üstünde

ANKARA 'daki saldırı Türkiye'ye yine büyük bir acı yaşattı. Davutoğlu saldırıyı YPG'nin düzenlediğini açıkladı. MİT günler öncesinden PYD/YPG bağlantılı 14 teröristin Türkiye'ye sızdığını ve eylem yapacakları uyarısında bulunmuştu. Peki şimdi ne olacak?

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı, PYD Lideri Salih Müslüm’e bağlı kürt grupların yardımı ile Türkiye'ye 14 teröristin girdiğini belirlemiş, teröristlerin uluslararası bir havaalanını vuracağı uyarısında bulunmuştu.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki 100’e yakın PYD hedefini fırtına obüsleri ile vurması sonrası “misilleme” eylemini gündeme getirdi.

YPG KANLI PLANINI ANKARA'DA EYLEME SOKTU

Terör örgütü YPG kanlı eylem planını Ankara'da uygulamaya koydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 kişinin ölümüne neden olan saldırının YPG tarafından yapıldığını açıkladı. Türkiye şimdi diken üstünde..

PYD LİDERİ DÜNYAYA MEYDAN OKUDU

Demokratik Birlik Partisi-PYD lideri Salih Müslim, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Müslim, açıklamalarında dünyaya resmen meydan okudu. Demokratik Birlik Partisi-PYD lideri Salih Müslim, Financial Times gazetesine açıklamasında, “İlk başta, IŞİD’e karşı savaşırken arkamızda hiçbir uluslararası güç yoktu ve ayakta kaldık. Şimdi daha güçlüyüz ve teslim olmayacağız” dedi.

TERÖRİSTLERİN HEDEFİNDE HAVAALANI VAR

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG bağlantılı 14 kişilik bir terör grubunun ülkeye sızdığını belirledi. MİT raporunda, Teröristlerin hedefinde Avrupa ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye turistlerin geldiği uluslararası bir havaalanın olduğu uyarısı yapılmıştı

YASADIŞI YOLLARDAN TÜRKİYE'YE GİRDİLER

Türkiye, 13 Şubat’tan itibaren “angajman” kuralları çerçevesinde Suriye’deki YPG hedeflerini vurmaya devam ediyor. MİT, Suriye’de faaliyet yürüten 14 teröristin PYD Lideri Salih Müslüm’e bağlı kürt grupların yardımı ile yasadışı yollardan ülkemize girdiği tespit etti.

14 TERÖRİST TÜRKİYE'YE SIZDI

MİT’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaştığı “kozmik” raporda, Salih Müslüm’e bağlı grupların yardımı ile eylem yapmak için Türkiye’ye sızan 14 teröristin isimleri şöyle açıklandı:

 TÜRKİYE'YE SIZAN PYD'LİLERİN İSİMLERİ

“Süheyl Muhsin, Mezit Yunis, Haydar İsa, Ali El Ali, Huhayyed Muhayyar, Nadir İbrahim, Leys Muhiddin, Basil Meyve, Tarık Karam, Zahir Hahıf, Hasan Mansur, Ferid Bekir, Sehnan Seyya ve Rainiz Haydar”

HEDEF GÜVENLİK ZAAFİYETİ

Raporda, 14 teröristin Türkiye’de güvenlik zafiyeti oluşturmayı hedeflediklerine dikkat çekilmişti.