BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.466,50
HABER /  GÜNCEL

130 yıllık tarihi kamu binası alev alev yandı

İzmir'in Konak ilçesi Kemeraltı semtinde bulunan 130 yıllık tarihi bina alev alev yandı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan binadan yükselen alevler çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesine rağmen uzun süre kontrol altına alınamadı.

Tarihi binada büyük maddi hasar meydana geldi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu olarak hizmet veren binanın yanışı sırasında bina müdürü Tahsin Duru ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

ÇALIŞANLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Olay, saat 04.10 sıralarında meydana geldi. Binanın üst katında başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyerek binayı sardı. Çevredeki vatandaşlar duman yükseldiğini görünce durumu hemen polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri ise hemen yangına müdahale etti. İlk ekiplerin yetersiz kalması üzerine bölgeye takviye itfaiye ekipleri geldi. Müdahaleye rağmen tarihi binayı saran alevleri söndürmek kolay olmadı. Binanın çatısına ulaşan alevler gökyüzüne kadar uzandı.

Yangın ancak 1,5 saatte kontrol altına alınabildi. Çalışmaları gözyaşlarıyla izleyen bina müdürü Tahsin Duru, "Binamız 1880'lerden kalma tarihi bir bina. Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söylediler. Daha yeni tadilat yapmıştık" dedi. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.