BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

13 bakanlıktan 3 bin kişi tasfiye edilecekti

Gözaltına alınanlardan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen, aralarında kentin eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduğu zanlıların ifade işlemlerine başladı.

Abone ol

Emniyetten alınan bilgilere göre operasyonun en önemli dayanaklarından birisinin İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, hazırladığı 12 sayfalık rapor olduğu belirlendi.

İÇİŞLERİ VE MİT DE VAR

Usulsüzleri tek tek tespit eden müfettiş raporlarından elde edilen bilgilere göre, gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasıyla, 13 bakanlık ve kamu kurumu hedef olarak seçildi. Aralarında Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da bulunduğu bu kurumlardaki yaklaşık 3 bin kişinin tasfiye edilip yerlerine cemaate yakın kişilerin kadrolaşmasının planlandığı ileri sürüldü.

350 KİŞİ DİNLENDİ

Gizli bilgi ve belge bulundurma operasyonunun en önemli dayanaklarından birisi olan telefon dinlemelerinde de usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıktı. Buna göre, soruşturma için 10 farklı ilden dinleme kararı alındı. Suçlanması planlanan 350 kişinin, telefonları ise sahte isimler adına çıkartılan mahkeme kararlarıyla dinlendi. 357 kişinin casuslukla suçlandığı gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasının esasını teşkil eden belgelerin, casusluk niteliği taşıyacak nitelikte gizli belgeler olmadığı, raporda yer aldı. Ayrıca, bu belgelerin de yine uzmanlarını incelediği hard disklere, önceden konulduğu saptandı.

VALİLER VE POLİS MÜDÜRLERİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında 3 merkez valisi ve üst düzey emniyet görevlileri var.Eskişehir’de lojmanında gözaltına alınan Vali Yardımcısı Mesut Kesen de bunlardan biri. Kesen’in Eskişehir’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İl AB Daimi Temas Noktası, AB Proje Geliştirme ve Koordinasyon Merkezi, Maliye Bakanlığıve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan sorumlu olduğu belirtildi.