BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

Operasyon öncesi Fuat Avni tedbiri

Savcılığın yürüttüğü üst düzey emniyet ve bürokratlara yönelik operasyon sır gibi saklandı. Nedeni özellikle Fuat Avnigibi sosyal medya hesapları tarafından deşifre edilmemesiydi.

Abone ol

Üst düzey emniyet görevlileri ve bürokratlara yönelik yürütülen savcılık soruşturma yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Ancak savcılığın soruşturmada operasyon safhasına geldiğinin duyulup da Fuat Avni gibi sosyal medya hesaplarından deşifre edilmemesi için büyük çaba gösterildi.

Gizlilik içerisinde alınan gözaltı kararları, özel ekiplerini kuryeliğinde, adliyeden ilgili emniyet birimlerine ulaştırıldı. Operasyonda görev alacak polisler de, sadece bir faaliyet içerisinde bulunacakları bilgisi verilip emniyete çağırıldı. Ardından bu polisler, başlarındaki amirlerle ellerine verilen adreslere gönderildi. Bu adreslerde gerekli hazırlıklarını tamamlandığı bilgisinin gelmesi üzerine, aynı anda baskınlar yapıldı. İlk önce gözaltına alınmaları planlanan emniyet görevlileri ile bürokratların, bu şekilde kaçmalarının önüne geçilmiş oldu.