BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink davasında jandarma detayı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hrant Dink cinayeti soruşturmasına ilişkin 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi iade kararında, bazı jandarma görevlileri hakkında ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen diğer soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi iade gerekçeleri belli oldu.

Başsavcılığın iddianameyi "dosyası ayrılan jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandırılması ve bazı şüphelilere isnat edilen 'kasten öldürme' suçu ile şahıslar arasında illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesi" talebiyle iade ettiği öğrenildi.

Böylece 25 şüpheli haricinde İstanbul ve Trabzon jandarma komutanlıklarındaki bazı görevlilere ilişkin ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.