BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

12 yıllık hasret bitiyor

Hastane projesi hayata geçiriliyor

Abone ol
Uşak’ın Eşme ilçesinde 1998 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği yüzünden bir türlü tamamlanamayan hastane projesi hayata geçiriliyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, hastane projesini yeniden revize edeceklerini ve ilçenin ihtiyaçlarına uygun bir bina yapacaklarını söyledi.
 
Uşak’ın Eşme ilçesine 1998’de 100 yataklı devlet hastanesi için temel atma töreni yapıldı. Dönemin Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy tarafından yapımına karar verilen ve Eşme YİBO’nun bulunduğu mevkide kurulacak olan hastane ödenek yetersizliği nedeniyle inşa edilemedi. 32 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan hastane inşaatının temelinde 12 yıldır hiçbir işlem yapılmadığı için otlar bitti, atılan temel kayboldu. 12 yıl önce hazırlanan projenin revize edilerek hayata geçirilmesi için devreye giren AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, projeyi 2010 yılı yatırım programına aldırdı.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, revize edilen yeni hastane projesinin 30 yataklı olarak planlandığını ifade ederek, “ “ Yaklaşık 12 yıldır ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan hastane ile ilgili girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı, projenin 2010 yılı yatırım programına alınmasına onay verdi. Projenin zemin etüdü ve tapudaki problemleri çözüldü. Önümüzdeki günlerde gerekli ödeneği ayrılıp çalışmalara başlayacağız” dedi.
 
Eşme’deki mevcut hastane binasının yaklaşık 40 yıldır hizmet verdiğini bu nedenle fiziki olarak yetersiz olduğunu da anlatan Alkan, “Yeni hastanede vatandaşlara tek kişilik odalarda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Odalarda tuvalet, banyo ve televizyon gibi imkanlar bulunacak. Vatandaş özel hastanede alamadığı hizmeti burada alacak”diye konuştu