BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,53
HABER /  GÜNCEL

11 yaşında gelin adayı

Konya'da mevsimlik işçi olarak çalışan ailesinin çadırından kaçırılan Havva, kurtarılmazsa 11 yaşında gelin olacak.

Abone ol

Konya'nın Çumra İlçesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışan 11 yaşındaki kız çocuğu, 23 yaşındaki bir gençle evlendirilmek üzere kaçırıldı.

Hatay'ın Erzin İlçesi'ne bağlı Turunçlu Beldesi'nde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen Güççük ailesi, tek kızları olan 11 yaşındaki Havva'nın, okulların kapanmasıyla birlikte geldikleri Çumra'da kaçırıldığını iddia etti.

Çadır komşularının da kızlarının kaybolduğu gece bir anda ortadan yok olduğunu söyleyen aile, Havva'yı askerden yeni gelen çocukları Ali G. ile evlendirmek istediklerini öne sürdü.

DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ

26 Mayıs'tan bu yana haber alamadıkları kızlarının izine Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde ulaşan aile, polisten yardım istedi. Küçük kızın tutulduğu eve baskın yapan polis, Havva Güççük ve kaçıranların kısa bir süre önce evden ayrıldığını belirledi.

Anne Elif Güççük, "Ailemizin okuyan tek çocuğu olarak, öğretmen olma hayalleri kuruyordu. Okuyup öğretmen olmak istiyordu. 11 yaşında bir kızı 23 yaşında biriyle evlendirmek hangi kitapta yazar" diyerek yetkililerden yardım istedi.