BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

11 bin dolara müstakil ev

27 yaşındaki mimarın tasarladığı 'ufak ev' konsepti yoğun ilgi göreceğe benziyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞHABERLER)

Mimar Macy Miller'ın tasarladığı 'ufak ev' projesi yoğun ilgi görüyor. Sadece 11 bin Dolara mal olan ufak ev projesi mimarın özel hayatında yaşadığı sorunların ürünü.

27 yaşındaki mimar Macy Miller'ın sadece 11 bin dolara tasarladığı ufak ev projesi ev sahibi olmak isteyenlere satışa çıkmaya hazırlanıyor. Mortgage'ın pahalı ve uzun ödeme süreci ve ev fiyatlarının artışı ev sahibi olmak isteyenleri ufak ev projesine yöneltiyor. Ufak ev projesinin yaratıcısı mimar bu projenin hayata geçişi özel hayatında yaşadığı sorunların bir meyvesi olduğu söylüyor.

ufakev.20131216112550.jpg

Eşinden boşanan 27 yaşındaki mimar Macy Miller birlikte yaşadıkları ultra lüks residans dairesini terk ederek kendine yeni bir hayat kurmak istediği fakat ev fiyatlarının çok yüksek oluşundan yeni bir ev sahibi olamadığı için bir sabah kalktığında ufak ev projesini düşünüp hayata geçirdiği iddia ediliyor. Sadece 11 bin dolara tasarlanan lüks ufak ev projesinde  hertürlü lüks araç ve gereç bulunuyor. Ufak ev projesinin temelinde ölü alan kullanımından kaçınılma ana fikri hedef alınıyor. 

ufakev1.jpg

Ufak ev projesinde yerden ısıtma, tuvalet, banyo, tv ünitesi, mutfak ve kütüphane gibi gerekli yaşam araçlarının yanı sıra hobi bölümleride bulunan evin herşey dahil tüm masrafı 11 bin dolar tutuyor. Mimar Macy Miller'ın kendisi için tasarladığı ufak ev projesinin patentini alacağı ve minimal yaşam alanında maksimum işlev isteyenler için ufak ev tasarımları yapacağı açıklandı.

ufakev3.jpg


ufakev4.jpg