BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

105 sabıkalı ’çantalı hırsız’ yakalandı

’Çantalı hırsız’ olarak bilinen ve hırsızlıktan 105 kaydı bulunan şahıs, Balıkesir’de bir mühendisin evine girdikten sonra motorize polis ek...

Abone ol

’Çantalı hırsız’ olarak bilinen ve hırsızlıktan 105 kaydı bulunan şahıs, Balıkesir’de bir mühendisin evine girdikten sonra motorize polis ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, geçen cuma günü Atatürk Mahallesi’nde bir inşaat mühendisinin evine girdiği iddia edilen V.A. (27), ev sahibinin iş yerinde bulunan çelik kasanın anahtarını çalarak evden uzaklaştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Mavi şapkalı ve mavi tişörtlü bir kişinin olay yerinden uzaklaştığı bilgisini edinen polis ekipleri, her yerde eşkale uygun şüpheliyi aradı. Balıkesir Devlet Hastanesi civarında araştırmalarını yapan motosikletli yunus timleri, elinde çanta olan ve hareketlerinden şüphelendiği bir şahsı durdurdu. Şahsın çantasından mavi şapka ve mavi tişört çıkması üzerine şahıs gözaltına alındı. Yapılan kimlik kontrolünde şahsın 105 ayrı hırsızlıktan suç kaydı bulunan V.A. olduğu ve Adana’da ’Çantalı Hırsız’ olarak bilindiği öğrenildi. Şüphelinin Atatürk Mahallesi’ndeki eve hırsızlık amacı ile girdikten sonra üzerindeki kıyafetleri değiştirdiği ve çantasına koyduğu tespit edildi.
Şüphelinin üzerinden çıkan 2 adet tornavida, inşaat mühendisine ait çelik kasa anahtarı ve ziynet eşyalarına el konuldu. Gözaltında susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kepsut Cezaevi’ne gönderildi.
(İHA)