BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bakan BTK projesini değerlendirecek

Temeli 2008 yılında atılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun geldiği son noktayı masaya yatırmak üzere 3 ülkenin Ulaştırma Bakanları Kars’ta bi...

Abone ol

Temeli 2008 yılında atılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun geldiği son noktayı masaya yatırmak üzere 3 ülkenin Ulaştırma Bakanları Kars’ta bir araya geliyor.

ÇALIŞMALAR YERİNDE GÖRÜLECEK
Kars’ın önünün açılmasında ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli rol oynayacak BTK Demiryolu hattının son durumunu değerlendirmek üzere 26-27-28 Haziran 2013 tarihleri arasından Kars’a gelecek olan Azerbeycan ve Gürcistan Ulaştırma Bakanları, BTK Demiryolu hattında incelemelerde bulunacak;yapılan çalışmaları yerinde görecek.Öte yandan BTK’nın geldiği son durum hakkında değerlendirme toplantısı yapılacak.
AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan’ın da yakından takip ettiği BTK Demiryolu hattı ve buna paralel olarak yapılacak Lojistik Merkezi’nin de görüşüleceği toplantıda Mezra köyü mevkiinde yürütülen BTK Demiryolu hattında kaynak töreni yapılacağı da ileri sürülüyor.
(İHA)