BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

100 kez çalıp, 100 kez yakalandılar

Konya’da polis ekipleri nefes kesen bir kovalama sonrası iki hırsızlık şüphelisini bir evin bahçesinde yakaladı. Hırsızların daha önce onlar...

Abone ol

Konya’da polis ekipleri nefes kesen bir kovalama sonrası iki hırsızlık şüphelisini bir evin bahçesinde yakaladı. Hırsızların daha önce onlarca kez yakalanıp serbest kaldıkları ve 100 ayrı olaydan kaydı bulundukları öğrenildi.
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde ev, iş yeri ve araçlarda meydana gelebilecek hırsızlık olaylarıyla ilgili belirli noktalarda görev alarak çalışma yaptı. Polisin çalışma yaptığı bölgelerden biri olan merkez Meram ilçesi Aksinne Mahallesi Yelönü Sokak’ta bir otonun camı patlatılarak içerisinde 400 lira, kredi kartı ve kimliklerin olduğu el çantası çalındı. Hırsızlık olayını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Yakın bölgedeki ekipler, hırsızların kaçış istikametine doğru yaptığı çalışmada şüphelileri gördü. Birlikte kaçan 2 şüpheli, yaklaşık 10 dakika süren kovalamaca sonrası bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalandı. Polis yakaladığı şüphelilerin daha önce onlarca kez yakaladıkları M.M.( 17) ile arkadaşı Bilal U.( 20) olduğunu gördü. Şüphelilerin şu ana kadar 50’şer kez olmak üzere toplam 100 kez hırsızlıktan yakalandıkları ortaya çıktı. Şüphelilerden M.M.’nin her defasında yaşı küçük olması nedeniyle serbest kaldığı, Bilal U.’nun ise tutuklanıp kısa süre cezaevinde yattıktan sonra çıktığı öğrenildi.
Hırsızları koşarak yakalayan polisleri ise, vatandaşlar evlerinden su getirerek serinletti. Vatandaşlar, polislerin hırsızların peşinden koşup yakalayarak onları etkisiz hale getirdiğini gördüklerini söyledi.
(İHA)