BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

100 liralık hayata 6 yıl hapis

Adana'da plastik fabrikasında çalışan çocuk işçi hayatını kaybedince, patrona sadece 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

Adana'da okul harçlığı için plastik fabrikasında çalışırken kafasının pres makinesine sıkışması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun patronuna 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlkokulu 7. sınıf öğrencisi olan Ahmet Yıldız (13), okuldan arta kalan zamanlarda, okul harçlığını çıkartmak için haftalık 100 liraya Güzelevler Mahallesi, Mobilyacılar Sitesi’nde A.K.’ya ait plastik fabrikasında çalışmaya başladı.

ÇAY VE TEMİZLİK İŞLERİNE BAKACAĞI SÖYLENMİŞ

Çay ve temizlik işlerine bakacağı söylenen ilköğretim öğrencisi, 14 Mart’ta okuldan geldikten sonra işe gitti. İddiaya göre, plastik malzeme üreten iş yerinde sigortasız da çalıştırılan çocuk işçi Yıldız’ın kafası pres makinesine sıkıştı.

KAFASI PRES MAKİNASINA SIKIŞMIŞ, ARABA ÇARPTI DEMİŞLER

Ağır yaralanan çocuk işçiyi, fabrika çalışanları hastaneye götürüp, “Bir araba çarpıp kaçtı” diyerek iş kazasına trafik kazası süsü vermek istedi.

Kurtarılamayarak ölen çocuk işçinin iş kazasından öldüğünün anlaşılması üzerine fabrika sahibi A.K. tutuklandı. Çocuk işçinin ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, fabrika sahibi Koç hakkında Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açtı.

PATRONUN "TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA" SUÇUNDAN 6 YIL HAPSİ İSTENİYOR 

“Ölümün meydana gelmesinde 13 yaşındaki Ahmet Yıldız’ı gerekli iş yeri güvenliği önlemlerini de almadan sigortasız çalıştıran A.K.'nın kusurlu olduğu anlaşılmıştır” denilen iddianamede Koç’un 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan patron A.K. tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında suçsuz olduğunu belirtip ölen çocuk işçiyi suçladı. Koç, “İyi niyetimin kurbanı oldum.

İYİ NİYETİMİN KURBANI OLDUM

Önce iş yerimde çalıştırmak istemedim. Gerek babası gerek kendisi paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyip acındırınca sigortasız işe aldım. 16 yaşında olduğunu düşündüğüm Ahmet, öğlenden sonra temizlik ve çaya bakıyordu. Gerekli uyarıyı yapmıştım. Kusurum yok. Kusurlu ölen çocuktur” dedi.