BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  GÜNCEL

01 Karayılan elenecek

Mehmetçik Kandil'e ilerliyor.. BBG evinde final zamanı. Bordo bereliler yarışmacıları eleyecek. İşte listedekiler.

Abone ol

Zap ve Çemço Vadisi’ndeki PKK kamplarını yerle bir eden Mehmetçik, F-16’ların hava desteği altında Kandil Dağı’na doğru ilerliyor.

PKK'nın askeri kanadının başı Murat Karayılan'ın da bulunduğu elebaşlarını yakalamak için Bordo Bereliler operasyon yapıyor. Bin kadar Bordo Bereli'nin hedeflerinin başında örgütün sözde ana karargâh komutanı "Cemal" kod adlı Murat Karayılan geliyor.

CEMİL BAYIK DA LİSTEDE

Hedefteki bir diğer isim ise "Cuma" kod adlı Cemil Bayık. PKK'nın 2 numaralı ismi konumundaki Bayık'ın da Kandil'de olduğu ve Murat Karayılan'la rakip olduğu bildiriliyor. Örgütün bir diğer söz sahibi ismi ise Rıza Altun... Avusturya'da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılıp ülkeyi terk etmesine göz yumulan Altun, sözde başkanlık konseyi üyelerinden. O da Murat Karayılan gibi silahlı mücadelenin ön planda tutulmasını savunuyor ve halen Kandil'de olduğu belirtiliyor.

DİĞER İSİMLER

Hedefteki bir diğer isim ise PKK'nın kurucularından olduğu belirtilen dış ilişkiler sorumlusu "Hüseyin Ali" kod adlı Mustafa Karasu. Apo'ya göre iyi bir "provokatör" olan "Abbas" kod adlı Duran Kalkan, "Fuat" kod adlı istihbarat birim sorumlusu Ali Haydar Kaytan, Suriye uyruklu terörist Fehman Hüseyin'i yakalamak için de, Bordo Bereliler aralıksız operasyon düzenliyor.

MEHMETÇİK KANDİL'E YÜRÜYOR

Bamerni ve Kadışeyh hattından iki kol biçiminde ilerleyen Mehmetçiğe, Kobra helikopterler, tank ve obüs topları ateş desteği sağlıyor. Dün sarp bir araziye sahip Haftanin kampına yaklaşık 5 bin askerle yürüyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Diyarbakır'dan kalkan jetler de havadan destek veriyor. Kamp ve çevresinde 500 PKK'lının bulunduğu belirtiliyor. Bu arada kısa menzilli top taşıyan 5 bin kadar komandonun da Kandil'e doğru ilerlediği kaydediliyor.

PARAŞÜTLE KANDİL'E İNİLDİ İDDİASI

Merkezi Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan Kürdistan TV'nin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, dün paraşütle Kandil'e havadan indirme yapıldı. Duhok kentine bağlı Kandil dağının etekleri olarak bildirilen Rekan ve Nirve dağlık kesimine dün sabah paraşütle indirilen askerlerin Özel Kuvvetler'e bağlı birliklerden olduğu öne sürüldü.