BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'daki hain saldırıyla ilgili flaş açıklama

Yüksekova'da hafta sonu 3 askere yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili operasyon sürüyor. En son açıklama Hakkari Valiliği'nden geldi.

Abone ol

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da 3 askeri şehit olduğu saldırı sonrası gözaltına alınan 3 kişi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

19 Temmuz 2014'te saat 16.00'da ilçe merkezinde bulunan Zağros iş merkezi önünde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Uzman Çavuş K.U adlı askeri personel ile cumartesi günü şehit edilen 3 askerle ilgili yapılan çalışmalarda biri Muğla Bodrum'da, diğerleri Yüksekova'da olmak üzere 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

25.10.2014 günü saat 15:45 sıralarında Lavaş isimli iş merkezi yanında 3 (üç) askerimizin kimliği belirsiz terör örgütü mensuplarınca şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak 27.10.2014 günü sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan operasyon sonucu 1. olayın faili, ikinci olayın da faili olduğu değerlendirilen K.T. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde, 1. olayın faili E.A. isimli şahıs ise Bodrum/Muğla’da, ayrıca olaylarla ilgili O.C. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde gözaltına alınmış olup, konu ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI

Bu arada çarşı merkezinde şehit olan 3 askerin saldırıdan sonra çekilen olay yerindeki görüntü ve fotoğraflarına da Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındı. Alınan kararda, olay yeri ve olay yerinde askerlerin cenaze görüntülerinin her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamında yayınlanmasının yasaklanmasına karar verildiği ve söz konusu kararın tüm yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesinin istendiği bilgisine yer verildi.