BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yetimler için toplanan yardımlarda büyük vurgun

ATAŞEHİR Yetimleri Koruma Derneği, yolsuzluk iddialarıyla gündemde.

Abone ol

ATAŞEHİR Yetimleri Koruma Derneği'nin yoksul ailelere ve yetimlere dağıtılmak üzere toplanan bağışları, para karşılığı sattığı ileri sürüldü. İddialar bunlarla da sınırlı değil. Derneğin, toplanan yardımların küçük bir kısmını dağıttı yardımların büyük bir kısmının ise kayıp olduğu iddia edildi. 

İşte Yetim ailelerinin olaylarla ilgili anlattıkları:

“BAĞIŞLANAN ETLERİ BİZE PARAYLA SATTILAR”

Kurban Bayramı’nda hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan etlerin kendilerine parayla satıldığını ifade eden mağdur vatandaşlar kandırıldıklarını sonradan öğrendiklerini belirterek sitem ettiler.

“BANKADAN ÇEKİLEN PARANIN BİZE BİNDE 1’İ VERİLDİ”

Üsküdar’da bir bankadan yüklü bir miktarda para çekiliyor yetimlere yardımda bulunulmak için ancak bu paranın binde 1’i yetimler arasında paylaştırılıyor. Geriye kalan paraların nereye harcandığı ise muamma.

“İŞ ADAMLARININ VERDİĞİ PARALAR NEREYE GİTTİ ?”

İş adamları tarafından Üsküdar’da düzenenlenen bir yemeğe yetim ve yoksul çocuklarla aileleri de davet ediliyor. İş adamları çocukların bazılarına para veriyor ve Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır’a da geri kalan çocuk ve ailelere para vermesi için tomar tomar para veriyor ancak Bayır bu paraları hiçbir zaman ihtiyaç sahibi yoksul aile çocuklarına ve yetimlere vermiyor. 

“YETİMLERE HEDİYE EDİLEN ARSA NEREDE ?”

Yine iş adamları tarafından yetimler için değerlendirilmesi istenen bir arsa veriliyor ancak bu arsa kayıplara karışmış durumda. Bu arsanın nasıl değerlendirildiği ve kimlere verildiği ise bilinmiyor.