BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.394,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeşilyurt Kiraz Festivali sona erdi

Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Kiraz Festivali'nde vatandaşlar kiraza doydu.

Abone ol

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin düzenlediği 21. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali sona erdi. Pek çok etkinliğin yapıldığı festivalde vatandaşlar kiraza doydu.

Festival kapsamında Mevlid-i Şerif ve kiraz yarışmasının ardından güreş sahasında Yeşilyurt Karakucak Güreşleri ve ödül töreni yapıldı. Akşam saatlerinde ise Büyükşehir Belediyesi yanında toplu nikah ve sünnet töreni ile Yeşilyurt Türkü gecesinin ardından kapanış gerçekleşti.

Yeşilyurt Atılgan Parkı’nda yapılan Mevlid-i Şerif ve kiraz yarışmasına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurtlu iş adamları, sünnet edilmiş çocuklar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid-i Şerif için duaların okunmasının ardından sünnet olan çocuklara çeyrek altın takıldı.

Sünnet olan çocuklardan birine kirve olan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, “Şu an heyecanlı bir anı paylaşmak üzere bir aradayız. Ben hayata yeni adım atan çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olsun diyorum. Bu festivalimiz dolu dolu geçiyor. Bütün Yeşilyurtlu hemşehrilerimize ve ailelerine hayırlı olsun diyorum” dedi.

Her yıl düzenlenen ve toplu sünnet faaliyetini gerçekleştiren festivalde, bu sene 152 çocuğun sünnet ettirildiği belirtildi. Takı töreninden sonra ise kiraz yarışması düzenlenerek, 20 çeşit kiraz arasından ilk 4 belirlendi. En iyi kirazı seçmekte çok zorlandıklarını söyleyen jüri başkanı, kirazları seçerken birçok kriterde bulunduklarını belirtti. Hem kiraz hem bahçe yarışması olarak düzenlenen yarışın sponsorluğunu Yeşilyurt Ziraat Odası yaptı. Yarışmada derece yapanlara 2 adet yarım altın, 5 adet çeyrek altın ve her yarışmacıya birer gömlek hediye edildi. Yarışmadan sonra vatandaşlara kiraz ikram edildi.

MUSTAFA CECELİ HAYRANLARIYLA BULUŞTU

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde her yıl düzenlenen ve bu sene 21'ncisi yapılan Kiraz Kültür ve Spor Festivalinde sanatçı Mustafa Ceceli hayranlarıyla buluştu.

21. Kiraz Kültür ve Spor Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında ünlü sanatçı Mustafa Ceceli konser verdi. Yoğun bir katılımın olduğu konserde sevilen şarkılarını seslendiren Ceceli'ye, Malatyalılar eşlik etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, Mustafa Ceceli'ye yeşil konaklarda yapılan bir tablo hediye etti. Ceceli, son şarkısını yeni Malatyaspor forması giyerek seslendirdi.

Festival kapsamında düzenlenen konsere, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şefik Şengül, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.