BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Yeni Şafak yazarından iddialı seçim yazısı

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, bugünkü yazısında AK Parti'yi düşük gösteren seçim anketlerini yazdı ve seçim iddiasını köşesinde yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Saydam, AK Parti'nin yine tek başına iktidar olacağını iddia ederek "Makul hediyesine, AK Parti 276'nın altında kalacak diyenlerle rahatlıkla iddiaya girebilirsiniz.." diye yazdı.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders veren iletişim uzmanı, uçuk rakamların havada uçuştuğu anket sonuçlarını bugünkü köşesinde değerlendirdi.

AK PARTİ YÜZDE 44-46 BANDINDA

AK Parti'nin oy oranlarını yüzde 40'ın altında gösteren anket firmalarını kasıtlı kasıtsız sallamakla eleştiren yazar, güvenilir olanların anketlerinde AK Parti'nin yüzde 44-46 bandında olduğunu yazdı.

"AK Parti HDP aşsa da iktidar, aşmasa da..." başlıklı yazısında Saydam, seçim öncesi açıklanmış anket sonuçlarının seçmen tercihlerini hemen hemen hiç etkilemeyeceğinin araştırmacılarca kabul gördüğünü hatırlattı.

KENDİ AYAĞINA ATEŞ ETMEK

"Kendi ayağına ateş etmek de böyle bir şey zaten... Kurumlara güven araştırmalarında medya ve araştırma şirketlerinin neden en altlarda bir yerlerde çıktıklarına şaşmamak gerek..." diyen yazar, seçime ilişkin okurlara iddialı bir tavsiyede bulundu:

MAKUL HEDİYESİNE İDDİA

"Örneğin, hiç üşenmeyin, AK Parti ve onun liderine saldırmak için kurulmuş olan malum gazetenin kurulduğu günden bu yana seçimler öncesinde ahbap çavuş ilişkisindeki araştırma şirketinin sallamalarına dayanarak açıkladığı rakamları internette bulmaya çalışın ve bunları nihai sonuçlarla karşılaştırın... Ben bu rakamları son üç seçim öncesi burada yayınladım. Oradan bile bulabilirsiniz...
Bu seçimler için de yakında yapacağım. Çoğunu topladım. Bir iki tane kaldı.
Benden size tavsiye; parasına değil ancak makul hediyesine, AK Parti 276'nın altında kalacak diyenlerle rahatlıkla iddiaya girebilirsiniz... “HDP barajı aşsa da aşmasa da AK Parti iktidardır”, diye de ekleyebilirsiniz ardından..."