BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23

Yay Burcunda Dolunay

2 Haziran’da 19:19’da 11 derece Yay burcunda Dolunay meydana gelecek.

2 Haziran’da 19:19’da 11 derece Yay burcunda Dolunay meydana gelecek.

 

Yay burcu İkizler burcunda elde edilen bilginin daha geniş kitlelere yayılmasını temsil eder. Ateş elementinin değişken nitelikli burcu Yay hevesli, coşkulu, iyimser enerjisiyle geniş kitlelere hitap eden evrensel konularla ilgilenir.

Yüksek öğrenim, yabancı kültürler, yurtdışı ilişkiler, uzun seyahatler, medya, yayıncılık, din, felsefe, dış ticaret, turizm, üniversiteler, akademisyenler, hukuk, kanunlar, mahkemeler avukatlar, yargıçlar, büyük elçiler, diplomatlar, hakimler, din adamları, ibadet yerleri Yay burcu tarafından temsil edilir.

 

Yay burcu dolunayında bu alanlarda bazı hızlı gelişmeler olması mümkün. Kişisel haritalarımızda Yay burcu hangi ev konularını yönetiyorsa o alanlarda bazı hareketlenmeler bekleyebiliriz. Daha önceden başlayan girişimlerden sonuç alabiliriz.

 

Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarının ikinci dekanında doğanlar bu dolunaydan daha fazla etkilenebilirler. Bunun yanı sıra 11 derece ve yakınlarında değişken bir burçta yükseleni ve kişisel gezegeni olanlar da dolunaydan etki alabilirler.

 

Yay burcu bedenimizde kan, karaciğer, üst bacaklar, uyluklar ve kalça bölgesini yönetir. Dolunay döneminde bu organlarda hassasiyet artabilir.

 

 

Dolunay haritasında Akrep burcu yükseliyor.

Dolunaya gizemli, derin, tutkulu ve hırslı enerjiler yüklüyor.

Yay burcundaki Satürn yükselen üzerinde yerleşmiş. Dolunay haritanın birinci evinde. Yükselen Yöneticisi Mars ikizler burcunda Güneş ile birleşmiş. Dolunay yöneticisi Jüpiter haritanın dokuzuncu evinden Ay ve Koç burcundaki Uranüs ile büyük ateş üçgeni oluşturuyor. Bu durum enerjik ve dinamik bir dolunay ortaya çıkarıyor. Genel olarak şans ve bereketi arttıran bu durum özellikle ateş ve hava grubu burçlar için faydalı olabilir.  Ancak aşırı hevesli, girişken, cesur enerjilerle fazla dürtüsel davranabilir, risk alabiliriz.

 

Bir yandan da Balık burcundaki Neptün Ay, Güneş, Mars ve retro Merkür’e kare yapıyor. Uzaklaşan bir açı olmasına rağmen etkili olan bu durum zihinsel karmaşa, kararsızlık, aldanma, yanılgı ve hayal kırıklıklarına zemin hazırlayabilir. Özellikle değişken grup burçların temkinli olması gerekiyor. İkizler burcundaki gezegen birikimi bilgi ve bilgi paylaşımının, eğitim, iletişim, ulaşımın yoğun olduğu bir dönemde olduğumuzu da işaret ediyor. Haritanın en güçlü gezegeni Merkür retro pozisyonda kıvrak bir zeka verirken bunun dürüst ve ahlaklı bir şekilde kullanılması da sınavımız olacak gibi. 

 

Yengeç burcunda yerleşen ve dolunay tarafından tetiklenen Venüs manevi olarak bağlı olduğumuz, sevdiğimiz, kendimizi güvende hissettiğimiz, aile, yuva, vatan kavramlarına vurgu yapıyor. Venüs ile birleşen Vesta ve Vulcanus tüm bu kavramları korumak ve sahip olmak adına özveri ile çalışmayı, olağanüstü bir enerji ve adanmayı temsil ediyor.

 

Dolunay RASTABAN sabit yıldızı ile kavuşuyor. Bu yıldız sanatçı, politikacı, ve filozoflarda görülebilen, sanat, yazı, finans alanında yetenek ve başarı veren bir yıldızdır. Ancak Şeytani bir zeka, çarpık ahlak, kötülükten yarar sağlama, suç işleme potansiyeli de taşır.

 

Güneş  ve Merkür orta noktası ALDEBARAN kraliyet yıldızı ile kavuşuyor. Bu yıldız çok güçlüdür, güzel ve etkili konuşma yeteneği, cesaret, yükselme, başarı verebilir. Ancak kraliyet yıldızları haksız davranışlar karşısında önemli düşüşlere de neden olmaktır. Burada zekanın ve sözlerin kişisel çıkarlar uğruna egonun hizmetine girip yalan, hile, kumpas kurmaya müsait olması da söz konusu. Neptün’ün sisli puslu atmosferi kişiyi başarı tutkusu ile kandırabilir ve yoldan çıkarabilir. Bu durumun pek çok zarar ve hayal kırıklığı getirmesi de kaçınılmaz olacaktır.

 

 

DOLUNAY TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

 

Dolunay ülkemizin horoskopunun altıncı evinde meydana gelecek.

 

Bu ev kamuya ait kavramları, işçiler, memurlar, polisler, askerler, sağlık çalışanları, hizmetliler, sendikalar, genel halkın sağlığı, hastalıklar vb. ile ilgilidir. Dolunayın enerjisi bu alanlarda hızlı gelişmeler meydana getirebilir. Daha önceden başlamış bazı girişimler daha görünür hale gelebilir.

 

 

Haritanın on ikinci evindeki Güneş, Mars ve retro Merkür ile bu ev alanlarının da çok aktif ve karışık olabileceğini söyleyebiliriz. Gizli örgütler, gizli planlar, düşmanlıklar derin ve gizli yapılanmalar, hırsızlıklar, suçlular, şantajlar, vatan hainleri, karanlık işlerle uğraşanlar, hapishaneler, hastaneler daha görünür hale gelebilir. Halkın içsel sorgulamasının çok olacağı bu dönemde genel bir huzursuzluk ve güvensizlik ortamının oluşması mümkün. Haber trafiğinin arttığı, medyanın çok fazla hareketlendiği bu süreçte yanlış bilgiler, spekülasyonlar, yanılgılar kitleleri etkileyebilir. 

 

Dolunay ile temas eden Toro, Siwa, Eros ve Sappho astroidleri de ortak çıkarlar uğruna tutkuyla, ne pahasına olursa olsun eyleme geçen, gövde gösterisi ve istismardan çekinmeyen, yıkıcı bir öfkeyi de simgeliyor. Circe astroidi ise yalan ve düzenbazlığa yardım edecek gibi görünüyor. Astrea ile birleşen Icarus göz göre göre çok fazla risk alınabileceğini ve herşeyin mübah görülebileceğini hissettiriyor.

 

 

Türkiye için önemli bir haftadayız. 7 Haziran seçimleri bu dolunay enerjileri altında yapılacak.

Tüm ülkemizin, halkın, liderlerin ve yöneticilerin düzgün ahlak, iman, vicdan, hak, hukuk, adalet, dürüstlük, doğru bilgi ile sınavı var. Zira Yay burcunda yerleşen zaman tanrısı karmanın efendisi Satürn Demoklesin Kılıcı gibi durmakta…

 

Dolunay yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de okuyunuz. Genel yorumlar dışında dolunaydan etki alıyorsanız doğum haritanızın detaylı incelenmesi daha doğru olacaktır.

 

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay, yüksek öğrenim, yurtdışı, seyahatler ve hukuksal konularda dönüşümler meydana getirebilir. Daha önceden başlamış bazı projelerinizi sonuçlandırabilir, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Aşk, romantizm ve çocuklar konusunda şanslısınız.

 

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Dolunay, hisseli paralar, ortak kaynaklar, kredi, borç, miras, sigorta vb. konularda dönüşümler meydana getirebilir. Enerji ve libidonuz oldukça yüksek. Ev, gayrimenkul ve aile ile ilgili konularda şanslı bir dönemdesiniz.

 

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Dolunay, ilişkileriniz, ortaklıklarınız, sosyal hayattaki kimliğinizle ilgili dönüşümler meydana getirebilir. Kararsız ve değişken enerjiler belirsizlik yaratabilir, işaretleri takip edin. Yurtdışı bağlantılı işler, seyahatler, iletişim, bilişim, medya ve eğitim ile ilgili konularda şanslısınız.

 

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay ile birlikte günlük yaşamınız, alışkanlıklarınız, çalışma düzeniniz, evcil hayvanlarınız, sağlığınızla ilgili gelişmeler olabilir. Çalışma koşullarınızda dönüşümler meydana gelebilir. Zararlı alışkanlıkları bırakabilir, diyete başlayabilirsiniz.

 

 

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Dolunayda aşk, flörtler, eğlence, organizasyon ve çocuklarla ilgili konular gündemde olabilir. Sanat ve yaratıcılık gerektiren konularda yeteneklerinizi kullanabilirsiniz, hayal gücü ve yaratıcılığınız çok yükseldiği için kendinizi iyi ifade edebilirsiniz. Önemli maddi riskler almamalısınız.

 

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Dolunay, eviniz, aileniz ve ebeveynleriniz ile ilgili konuları hareketlendirebilir. Ev içi tadilat, taşınma, kiralama, emlak alım, satımı gibi konular sonuca ulaşabilir. Manevi yönünüzün güçlendiği bu dönemde yardım ve şifa çalışmaları gündeme gelebilir.

 

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Dolunay ile birlikte yakınlarınız, kardeşlerinizle ilişkiler,  iletişim, bilişim, eğitim ve ticari faaliyetleriniz yoğunlaşabilir. İletişim araçları, telefon, bilgisayar, otomobil alım, satımı gündeme gelebilir. Daha önceden başlamış olan bir eğitimi tamamlayabilir, seyahate çıkabilirsiniz.

 

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Dolunay ile birlikte  maddi durumunuz ve gelirlerinizi etkileyecek gelişmeler olabilir. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz kazanç imkanları karşınıza çıkabilir. Kariyer yaşamınızda şanslısınız, üstlerinizin takdirini toplayabilir, terfi edebilirsiniz.

 

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunay ile birlikte yaşamınız ve kendinizle ilgili önemli değişimler sözkonusu olabilir. İş ve kariyerde önemli adımlar, ilişkilerle ilgili kararlar hayatınızın yönünü etkileyebilir. İşbirlikleri, eğitim, seyahatler alanında arzularınıza kavuşabilirsiniz. Kafanızı karıştıran konular varsa acele hareket etmeyin.

 

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Dolunay yaşamınızdaki gizli konulara ışık tutabilir, farkındalığınız artabilir. Sanatsal yaratıcılığınız ve hayal gücünüz çok yüksek. Terapi, arınma, şifa ve ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz. Bağımlılıklardan kurtulmak ve günlük alışkanlıklarınızı değiştirmek için uygun bir dönemdesiniz.

 

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Dolunay ile birlikte bazı hedeflerinize ve hayallerinize kavuşabilirsiniz. Sosyal yaşamınız canlanabilir ve birçok grup ve organizasyon içerisinde yer alabilirsiniz. İlişkiler alanında çok şanslısınız. İşbirliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Maddi konulara daha gerçekçi yaklaşmalısınız.

 

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay Kariyer yaşamınızda bazı değişim ve dönüşümleri hızlandırabilir.  Hayatınızdaki otorite kavramları, üstleriniz, aile büyükleri ile ilgili gelişmeler sizi meşgul edebilir. Duygusal olarak kendinizi hassas ve kırılgan hissetmeniz mümkün, sezgileriniz yol gösterici olabilir.

 
Astrolog Demet BALTACI