BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay Başkanı emekliye ayrılıyor

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, 9 Şubat 2015 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacak.

Abone ol

Alkan'dan boşalacak Yargıtay Birinci Başkanlığı için emeklilik tarihinden itibaren 15 gün içerisinde seçim yapılacak. Seçim için şu ana kadar adaylık dilekçesi veren isim bulunmuyor.

Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. İlk üç turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

Alkan, 9 Şubat 1950'de Kızılcahamam'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973'te mezun olan Alkan, askerliğini Antalya'da yedek subay olarak yaptı.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan, sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Alkan, 1997'de Yargıtay Üyeliğine, 2009'daYargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi. 7 Mayıs 2012'den bu yana Yargıtay Birinci Başkanlığı görevini yürüten Alkan, evli ve bir çocuk babası.