BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yabancı yatırımcı Karadeniz'i kafasına taktı!

Trabzon başta olmak üzere Rize, Artvin, Ordu ve Giresun’un tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra serin iklimi Arapların yakın markajında.

Abone ol

Uzungöl, Hıdırnebi Yaylası, Sümela Manastırı, Ayder ve Karagöl gibi doğal güzelliklerin peşinden gelen yabancılara satılan deniz manzaralı, yeşil gören ve site içindeki evlerin fiyatları 250 milyon liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar yükseliyor

Trabzon başta olmak üzere Rize, Artvin, Ordu ve Giresun gibi Doğu Karadeniz şehirleri, Araplar başta olmak üzere yabancıların konut satın aldığı önemli kentler arasına girdi. Tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra serin iklimi olan yaylaları, bu bölgelerde Arapların ilgisini çeken nedenler arasında. Arapları Doğu Karadeniz’e çeken doğal güzellikler arasında Uzungöl, Hıdırnebi Yaylası, Sümela Manastırı, Ayder ve Karagöl yer alırken, bölgede yabancılara yönelik olarak sahibinden satılan daireler, deniz manzaralı, yeşil gören ve site içindeki evler olarak dikkati çekiyor ve fiyatları da 250 milyon liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar yükselebiliyor.

TURİZM ADASI VE YOL PROJELERİ TALEBİ ARTTI

Türkiye’nin ilk deniz üzerinde inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın yapımı ve açılışı bölgedeki emlak hareketliliğini etkilerken, bu yıl 500 bin Arap turistin beklendiği Trabzon, 4 yıl içinde 2 milyar liralık yatırımla Turizm Adası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yabancılara konut satışında ilk 5’te yer alan Trabzon’da hayata geçirilecek proje kapsamında iki adet 5 yıldızlı otel, lüks konutlar, yapay deniz, tema parkı, marina, spor tesisleri, opera binası, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, restoran ve kafeler, açık ve kapalı yüzme havuzu, yöresel ürün satış merkezleri, eğlence mekanları ve tematik bir müze yer alacak.

Trabzon’da trafiği iyileştirecek ve 3 yılda tamamlanacak 17.3 km’lik Kanuni Bulvarı’nın yanı sıra Türkiye’nin ilk deniz üzerinde inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın yapımı ve açılışı da bölgedeki emlak hareketliliğini etkiliyor. Havaalanı açılmasından önce ulaşımın daha rahat olması sebebi ile Trabzon’u tercih eden Arap yatırımcılar da bu bölgeye yöneldi. Bölgede 200 bin TL’ye satılan daireler şu an 400 bin TL’ye alıcı bulabiliyor. 2017 yılında tamamlanacak olan Karadeniz –Akdeniz otoyolu projesi kapsamında açılacak tünel ve viyadük bağlantı yolları da konut ve arsa fiyatlarını yükseltti.