BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Van'da patlama! 1'i Binbaşı 6 asker şehit!

Van'da yola tuzaklanan bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1'i Binbaşı 6 askerin şehit olduğu bildirildi.

Abone ol

VAN’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesini ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, dün saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Ardından da teröristler zırhlı araçlara roketatarla ateş açtı. Çatışmada 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle Van’a getirilerek hastanede tedavi altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda bugünaralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

PKK'lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Dün saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van'a getirilerek tedavi altına alındı.

Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı