BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şerif Mardin öldü! Mahalle baskısının mucidiydi

TÜRKİYE'nin yetiştirdiği en ünlü sosyoloğu ve siyaset bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin hayatını kaybetti. Çok sayıda kitabı bulunan Prof. Dr. Şerif Mardin 90 yaşındaydı. Şerif Mardin hayatımıza 'mahalle baskısı' terimini sokan isimdi.

Abone ol

Türk sosyolojisinin büyük isimlerinden, Prof. Dr.  Şerif Mardin, 90 yaşında dün hayata veda etti. Mardin'in cenazesi bugün Yeniköy Camii'nde öğle namazını müteakiben kaldırılacak.

Şerif Mardin'in vefatının ardından görev yaptığı İstanbul Şehir Üniversitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, 6 Eylül'de İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir." denildi.

Şerif Mardin'in cenazesi nereden kalkıyor?

90 yaşında hayatını yitiren Prof. Dr. Şerif Mardin'in cenazesi, İstanbul Yeniköy Camii'nden kalkacak. Cenaze namazı öğle ezanını takiben kılınacak.

MAHALLE BASKISINI TERİMİNİN MUCİDİ
Şerif Mardin, 2007'de Vatan Gazetesi'nde ' Ruşen Çakır' la yapılan bir röportajda 'mahalle baskısı' kavramını ortaya attı. Bu kavram o dönemde çok tartışıldı ve Türkiye literatürüne girdi.

Şerif Mardin öldü aslen nereli kimdir? Şerif Mardin kitapları