BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
BİLİM - TEKNOLOJİ

Ülker Musk'a meydan okudu

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, Elon Musk’a elektrikli kamyon konusunda meydan okuyarak, 'İyi de biz zaten yıllardır yerli malı elektrikli araçlarla bu şekilde dağıtım yapıyoruz. Üstelik mutluluk dağıtıyoruz!' mesajını paylaştı.

YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ‘çılgın mucit’ lakaplı Amerikalı iş adamı Elon Musk’a meydan okudu. Ülker, Instagram hesabından hem video hem de şu dikkat çeken mesajı paylaştı: “Elon Musk diyor ki; Tesla’nın yeni elektrik yakıtlı Murat Ülker, Elon Musk’a meydan okudu kamyonu 0-100 km’e 5 saniyede ulaşıyor.

Tek şarj ve full yükle 800 km gidebiliyor. İyi de biz zaten yıllardır yerli malı elektrikli araçlarla bu şekilde dağıtım yapıyoruz. Üstelik mutluluk dağıtıyoruz!”

2019’DA PİYASADA

Türkiye’ye yaptığı ziyaret ve paylaştığı Anıtkabir fotoğrafları ses getiren Elon Musk, geçtiğimiz hafta da dünyada tanıttığı elektrikli kamyon ve otomobille gündem oldu. Tesla’nın yük taşımanını geleceğini kurduğu kamyon modeli Semi, açıklandığı kadarıyla 800 km menzile sahip. Arka aksa yerleştirişlen birbirinde bağımsız dört farklı motordan güç alan kamyon, boş haliyle 0’dan 100km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor. Yük altında ise 0’dan 100km/s hıza sadece 20 saniyede çıkan araç, süper şarj noktalarında yapılacak 30 dakikalık bir şarla 643 kilometre yol yapabiliyor.

“Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basılma ihtiyacını ortadan kaldıran Semi, gelişmiş otomatik pilot sistemine de sahip. İki yılda tam 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabildiği belirtilen kamyon, 2019 yılında seri üretime giriyor.

Sitene Ekle