BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tuti Kitap’tan soluksuz okunacak bir roman 'Kıyamete Son 99 Gün'

Son kitabı “Kıyamete Son 99 Gün”ü Tuti Kitap’tan çıkan Onat okuruna soluksuz okunacak bir hikâye sunmakta.

Abone ol

Polat Onat’ın “Kıyamet Son 99 Gün” kitabı çıktı. Şiir, roman, masal türünde çeşitli kitapları olan Polat Onat halen Batman’da sınıf öğretmenliği yapmakta. Son kitabı “Kıyamete Son 99 Gün”ü Tuti Kitap’tan çıkan Onat okuruna soluksuz okunacak bir hikâye sunmakta.

Kıyametin kopmasına 99 gün kaldığı haber ile başlayan hikaye bir kaos zinciri ile devam etmekte. Polat Onat bu kaos zinciri içerisinde hayatını “Esmaü’l-Hüsna” hakkında şiirler yazmaya adamış münzevi bir şair üzerinden soluksuz bir romanı okura ulaştırmakta.

Kıyamete Son 99 Gün, karanlık vizyoner William Blake ile en önemli mutasavvıflardan İbn-i Arabî’nin kavramsal kabullerinin çatışması çerçevesinde sırlarla örülü ruhsal bir boyutu yansıtan, son derece heyecanlı bir kitap…

Polat Onat Kimdir?

1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2000’de Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu, halen Batman’da sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır. 2000 yılında şiir yazmaya başlayan Onat, 2002’de Rıfat Ilgaz Şiir Yarışması’nda ödül aldı. 2004’e kadarki şiirleri ve şiir üzerine yazıları Varlık, Başka, Şiir Ülkesi, Kuzey Yıldızı, Daktilo gibi dergilerde yer aldı. 2005’ten sonra ise dergileri sadece okur olarak takip etmeyi tercih etti. 2013 yılında beş şiiri İngilizceye çevrilerek “Turkish Poetry Today” seçkisinde yer aldı. Şiir, roman, masal türünde çeşitli kitapları vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.