BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya'ya yalanlama

'Türkiye, Suriye için Rusya ile ortak çalışma grubu istedi' haberlerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlama geldi.

Abone ol

TÜRKİYE Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'ya ortak çalışma grubu kurulmasını önerdiğine dair Moskova'dan gelen açıklamaları yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Rusya Federasyonu'nun 3 ve 4 Ekim 2015 tarihlerinde Türk hava sahasına yönelik ihlalleri, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği nezdinde kuvvetle protesto edilmiş, ihlallerin tekrar etmemesi istenmiş, bunların tekrarı durumunda doğacak sonuçlardan Rusya Federasyonu'nun sorumlu olacağı belirtilmiştir.

Bu hususlar dün (6 Ekim) Dışişleri Bakanlığı'na davet edilen Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi'ne, 5 Ekim’de Sayın Başbakanımız başkanlığında yapılan güvenlik toplantısının ardından yayımlanan bildirinin ışığında tekrarlanmış,‎ ayrıca Türk askeri makamlarının ihlallerin nedenlerine dair izahatlarını ve benzer olayların tekrarını önlemek için ne gibi tedbirler aldıklarına ilişkin verecekleri bilgileri dinlemek üzere Rusya Federasyonu askeri makamlarıyla Ankara'da görüşebilecekleri dile getirilmiştir. Aynı vesileyle, Rusya Federasyonu Büyükelçisi'ne, esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlallerin tekrar etmemesi olduğu önemle vurgulanmıştır.

Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara'da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir."

"MOSKOVA'DA GÖRMEKTEN MEMNUN OLACAĞIZ"

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Antonov da bugün yaptığı açıklamada Rusya Savunma Bakanlığı’nın farklı çalışma grupları oluşturmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan temsilcileri Moskova’da görmekten memnun olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

"ÇALIŞMA GRUBU" İDDİASI

Türkiye'nin, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları sırasında koordinasyonu sağlamak için, Moskova'ya ortak çalışma grubu kurulmasını teklif ettiği iddia edilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli askeri ataşemiz Türkiye Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti. Salı günü öğleden sonra gerçekleşen temasta Türk meslektaşlarıyla görüşen ataşemiz Rusya’nın Suriye’de atacağı adımların benzer krizlere yol açmaması için ortak çalışma grubu kurulması yönünde öneri aldı" demişti.