BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de askeri araca bombalı saldırı

Tunceli-Elazığ karayolunda askeri aracın geçişi sırasında patlama medyadan geldi. Son dakika haberlerine göre, 3 asker şehit oldu.

Abone ol

TUNCELİ - Elazığ karayolu üzerinde Göktepe Köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu. Son dakika haberlerine göre, patlamada 2'si uzman çavuş ve 1 er olmak üzere toplam 3 asker şehit oldu.

Patlamanın meydana geldiği Tunceli-Elazığ Karayolu'nda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.

Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKK'lıların yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK'lıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Tunceli’de teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 1’i uzman çavuş 3 askerin cenazeleri Elazığ’a getirildi.

Patlamada askeri araçta bulunan Uzman Çavuş Yücel Yılmaz (37) ile erler Özkan Özden (21) ve Volkan Karatepe (21) şehit olmuştu. Şehitlerin naaşları, helikopterle olay yerinden alınarak Elazığ Askeri Hastanesi’ne getirildi. Buradan ambulanslara alınan şehitlerin naaşları, Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehitlerden Uzman Çavuş Yücel Yılmaz’ın Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin Kırşehir’de yaşadığı, Volkan Karetepe’nin Sivas’ın Kangal ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin İstanbul’da oturduğu, Özkan Özden'in ise Kadıköy doğumlu olduğu ve ailesinin İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi. Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından şehitlerin memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.