BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi!

Tuğrul Türkeş'e ihraç şoku! MHP Merkez Disiplin Kurulu Türkeş'in kesin ihracına karar verdi.

Abone ol

Geçici seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e ihraç şoku! MHP Merkez Disiplin Kurulu Türkeş'in kesin ihracına karar verdi.

AK Parti lideri Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetine davetini, partisinin itirazına rağmen kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş'in bakan sıfatıyla yaptığı ilk kez düzenlediği basın toplantısı MHP'ye bir eleştri bombardımanına dönüşmüştü.

TÜRKEŞ SAVUNMA VERMEDİ

Parti yetkilileri, tebligatın yapılmasının ardından geçen 1 haftalık yasal süre içinde Türkeş'in savunmasını yazılı ya da sözlü olarak yapmadığını belirtti. Bunun üzerine bugün toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun Türkeş'in kesin ihracına karar verdiği kaydedildi.

tugrul-turkes-2-sarhos-3-5-cakal.20150905141147.jpg

'2 SARHOŞ, 3-5 ÇAKAL'DAN SONRA İHRAÇ KARARI GELDİ!

Türkeş, dünkü basın toplantısında, kararının gerekçelerini açıklarken, MHP lideri Devlet Bahçeli'den son derece saygılı ifadelerle bahseden Türkeş, Bahçeli'nin etrafındaki parti yöneticilerini ise isim vermeden çok sert ifadelerle eleştirdi, onlardan "İki sarhoş, üç-beş çakal" diye bahsetmişti.

BAHÇELİ'DEN 'SERÇE' GÖNDERMESİbahceli.20150905141245.jpg

Bahçeli, Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna da "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" demişti.

TÜRKEŞ: MHP'Yİ İKTİDAR YAPTIM! BENİ PARTİMDEN ATAMAZLAR!

Koalisyonunun değil seçim hükümetinin içinde görev aldığının da altını çizen Türkeş, 'Ben MHP'liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz" diye rest çekmişti.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

İhraç talebine ilişkin Devlet Bahçeli'ye de kongre çağrısı yapan Tuğrul Türkeş, şunları söylemişti:

"İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum:

4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar."

tugrul-turkes.20150905120853.jpg

MHP DÜN BU KARARIN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Türkeş'in bu sözlerine MHP'den hızlı bir yanıt gelmişti. Tuğrul Türkeş'in durumunu görüşmek üzere MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu'nun çok yakında toplanacağına dikkat çeken MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Birkaç gün içinde, yarın da olabilir. Zaten karar verilecek" diye konuşmuştu.