BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan DEAŞ hedeflerini bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki DEAŞ hedeflerine yönelik akşam saatlerinde başladığı top atışlarında bugüne kadar 2 bin 255 atım gerçekleştiğini açıkladı.

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugün saat 17.50’den itibaren top atışlarına başlandığını, bugüne kadar 527 hedefe 2 bin 255 atım yapıldığını ve 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin yapılan açıklamada Cerablus ve Rai bölgesinde ele geçirilen (845 km2) alanın savunmasına yönelik faaliyetlerin devam ettiği belirtildi. Bu amaçla Ateş Destek Vasıtaları tarafından saat 17.50'den itibaren top atışlarının başlandığı ve 527 hedefe 2 bin 255 atım gerçekleştiği belirtildi. Yapılan açıklama şöyle:

"Bugüne kadar, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon Güçleri tarafından atış yapılmamıştır.

"LOJİSTİK FAALİYETLER SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."